Mazda Hazumi koncept KODO dizajnerskog jezika

 

Mazda je na sajmu u Ženevi predstavila svoj Mazda Hazumi koncept koji donosi sajmu osnovu KODO dizajnerskog jezika ove kompanije u kompaktnoj karoseriji bez ikakvog negativnog uticaja.

Novorazvijeni 1.5L čisti dizel SKYACTIV-D motor obećava vrhunsku ekonomičnost potrošnje goriva bez ugrožavanja moćnih, linearnih performansi.

Pored unapređenja koja se odnose na bezbednosne osnove kao što su pozicija vozača i vidno polje, Hazumi usvaja vrhunski opseg i-ACTIVESENSE bezbednosnih karakteristika.

Sa druge strane MZD Connect nudi vozačima zabavu i pogodnost konektivnosti smart telefona koji je bezbedan i odgovarajući za upotrebu u okviru vozila.

Prednja svetla i rešetka motora ovog modela su postavljeni što je moguće niže čime se prednjem kraju vozila daje opasniji izgled.

Sa kratkim prepustima i pozicijom stubova vozila Hazumi poseduje atletsku siluetu sportskog vozila kada se posmatra sa strane.

Enterijer vozila ima isti dinamički osećaj brzine koji su imali Shinari, Minagi i Takeri koncept modelu oji su prethodili Hazumiju.

Kompaktni i lagani čisti dizel motor je dizajniran za ultra efikasno unutrašnje sagorevanje slično kao i njegov stariji brat SKYACTIV-D 2.2. Ovaj model nudi visoki obrtni momenat i dinamičke performanse uz slične CO2 emisije koje su ispod 90g/km.

Ovaj motor je u saglasnosti sa Euro 6 popisima koji se odnose na emisije štetnih gasova. Vozilo karakteriše i i-ACTIVESENSE napredna bezbednosna tehnologija koja je bazirana na Mazda Proactive Safety.

Ovo je Mazdina bezbedonosna filozofija koja ima za cilj da maksimizuje opseg uslova u kojima vozač može da vozi bezbedno i minimizuje rizike koji dovode do nesreća.

foto © Moto.rs

Izvor: moto.rs

 

Pogledajte još i: