2014 Renault Megane premijerno u Srbiji

Vizuelno poboljšanje restilizovanog modela, pogotovo u GT nivou opreme je značajno. Pojačanje je novi motor 1.2TCe sa 130 konjskih snaga, a najslabiji dizelaš od 90 konja je pojačan na 95 konja. Start na tržištu Srbije donosi prvim kupcima popust u iznosu od 1000€, petogodišnju garanciju i mogućnost beskamatnog finanasiranja do 8000€ vrednosti.

Renault Megane je poslednji u nizu koji dobija svoju restilizovanu varijantu, tako da je sada gama Renault vozila unifikovana po pitanju stilizacije, a ostaje da se do kraja godine isto desi i na komercijalnim vozilima i time se celokupni proces zaokružuje. Renault Megane se prodaje na 110 tržišta širom sveta i prodat je do sada u 9 miliona primeraka.

Restilizovani Renault Megane dolazi u sve tri karoserijske varijante: hečbek sa petoro vrata i troje vrata, kao i karavan verzija. Svi modeli se prave u najmodernijoj fabrici u Španiji, dok će Generation modeli biti sklapani u Turskoj. Novina je da sada i MediaNav i TomTom navigacije imaju kompletne srpske mape, tako da će to sada raditi sve savršeno.

Novitet je i benzinski motor 1.2TCe koji je sa 115 konja pojačan na 130 konjskih snaga i predstavlja vrlo interesantnu ponudu.

Dakle, novi motor ima i 15 konjskih snaga i 15Nm obrtnog momenta više. Ujedno, benzinci čine 66% prodaje u Srbiji, čime je ovo pojačanje svakako dobrodošlo.

Svi modeli sada dolaze sa šestostepenom transmisijom, a najslabiji dizel je sa 90 konja ojačan na 95 konjskih snaga.

Cenovnik restilizovanog Renault Megane modela startuje od 13.990€ u verziji sa petoro vrata u Authentique opremi. Kupe verzija je skuplja od petovratnog modela u proseku za oko 500€. Dok je karavan od petovratnog skuplji za oko 1100€.

Postoji tri nivoa vizuelna eksterijera, standardni, GT Line / GT i RS. Svaki od njih ima drastično drugačiju stilizaciju, a može se reći da je GT stilizacija zaista pun pogodak.

Megane RS kupe varijanta će takođe biti dostupna sa dosta agresivnijom i atraktivnijom stilizacijom, tako da će pored dobrih performansi kupcu doneti i novu telemetriju koja će se prikazivati na R-Link multimedijalnom uređaju tako da će vozač bolje znati kako se ponaša automobil.

Najbitnije je da je Renault spremio dodatne pogodnosti za prve kupce, a to je pre svega popust od 1000€ na zvaničan cenovnik na sve modele. Dalje, svi modeli dolaze sa 5 godina garancije, a moguće je koristiti i kreditne linije bez kamate do iznosa od 8000€ od vrednosti vozila.

više informacija : Renault Megane Srbija

Izvor: moto.rs

Pogledajte još i: