Autoblog.rs slavi 10. rođendan

Frustrirani neagilnošću tadašnjih auto sajtova, mahom zaostavštinom pisanih medija u tranziciji ka web-u, koji su se i dalje držali starih navika - radnog vremena i prespavanih vikenda, odlučili smo da to promenimo. Bili smo uvereni da to može bolje. Vi ste pokazali i dokazali da je potreba za stalnom ažurnošću i kvalitetnim sadržajem bila itekako potrebna. Još jedan dokaz za to je bila pojava mase sličnih medija nakon nas, koji su prepoznali i shvatili značaj naše filozofije i sami takodje bili ažurni.

U ovih 10 godina mnogi su dolazili, napucani, puni entuzijazma, neki vođeni ljubavlju, neki ekonomskim interesima, spremni da se vinu u vrh srpskom auto web-a, nažalost, ispratili smo mnoge, iako to nama daje kredita zbog istrajnosti, ipak na kraju dana je srpski web ostao uskraćen za veću raznovrsnost i kvalitetniji sadržaj.

Valjda je jedan od razloga što smo opstali i taj što primarni motiv nije bio zarada, već smo to radili iz ljubavi i kao što je vreme pokazalo - mahom besplatno.

Svakako da stanje na srpskoj auto sceni nije savršeno, kao i da se prodaja automobila meri promilima, ipak odnos auto kuća prema medijima (posebno online) je nešto poput zle maćehe. Uz par izuzetaka, svakako. Najtužnije je da je danas stanje mnogo lošije nego pre nekih 3-5 godina kada se činilo da su se ljudi probudili i shvatili značaj modernih i web medija kao i značaja bloga kao forme. Šta se u medjuvremenu desilo ostavljam analitičarima da pokušaju da rastumače.

Naša filozofija ostaje ista, ažurna, zanimljiva i kvalitetna informacija, mesto za automobilske fantatike i ljubitelje. Ono što ce se promeniti u budućnosti je forma i način dopremanja informacija. Radi se na novoj modernijoj platformi koja bi omogućila lakše pronalazenje jako obimnog sadržaja.

A sadržaj je - uistinu obiman. Neverovantih 77.000 članaka za 10 godina nešto je čime se malo ko može pohvaliti. Skoro da nije postojao sat u poslednjih 10 godina kada na blogu nije bilo neke vesti, i na tu činjenicu smo jako ponosni. Ono na šta smo jos više ponosni je vaša interakcija. Trenutno na blogu ima 271.470 komentara, na čemu vam se duboko zahvaljujemo i pozivamo vas da i dalje provodite vreme sa nama.

Za ovih deset godina autoblog.rs je posetilo preko 12 miliona unikatnih posetilaca, a pregledano je preko neverovantih 30 miliona stranica.

Mesečno oko 120.000 unikatnih posetilaca poseti sajt, koji pregledaju oko 300.000 stranica.

Iskoristili bi ovu priliku da se zahvalimo pre svega našim stalnim posetiocima na poverenju, a takođe i ljudima bez kojih autoblog ne bi bio ovo što jeste, brojne redakcije sa kojima sarađujemo i čiji ste sadržaj mogli videti i na našim stranicama kao i pojedinci koji su nesebično pisali deleći isti entuzijazam pomenut na početku. Posebno zahvaljujemo Tomašović Zoranu koji je jedno vreme jako doprineo sadržaju autobloga.

Zahvaljujemo se blog.rs servisu, na čijoj smo platformi i serverima od prvog dana, koji nas je tolerisao i kada je otpilike 25% celog saobraćaja servisa išlo na autoblog.rs i kada su nam resursi prelazili sve moguće kvote. Hvala još jednom.

Posebna zahvalnica agregatoru naslovi.net koji je prvi uvrstio autoblog u svoju auto rubriku izvora, i time doveo autoblog na medijsku mapu Srbije.

Takođe se zahvaljujemo i agencijama Httpool i WMA koje su nas godinama podržavale i prepoznale kvalitet našeg rada.

Lista pojedinaca kojima bi se zahvalili i pomenuli je ipak prevelika za ovaj tekst i u želji da nekog ne zaboravimo, bolje samo svima da kazemo - VELIKO HVALA.

S poštovanjem,
vaš autoblog.rs

 

PR

Pogledajte još i: