BMW M Experience prvi put u Srbiji

BMW M Experience događaj, u organizaciji Delta Motorsa i uz partnersku podršku Delta Sporta, obeležava 40 godina od početka proizvodnje BMW M modela. Tim povodom, na NAVAK stazi u Subotištu, po prvi put u Srbiji, od 1. do 3.juna, organizovane su probne vožnje BMW  M automobila. Priliku da isprobaju BMW M5, BMW X6M i BMW X5M imali su partneri, predstavnici medija i poštovaoci BMW automobila u Srbiji.

Vozačima su predstavljene osnovne karakteristike BMW M modela, kočioni i sigurnosni sistemi i tehnike upravljanja vozilom u specifičnim situacijama.  Učesnici probnih vožnji na raspolaganju su imali pet automobila - dva BMW M5, dva BMW X6 M kao i BMW X5 M. Probna vožnja se sastojala iz četiri segmenta – predavanje o M modelima, kočenje na stazi, vožnja po stazi kao i mogućnost da se isproba BMW M3 simulator.

Prema rečima Dušana Tomića, direktora Delta Motorsa, “BMW M Experience” upriličen je povodom obeležavanja 40 godina postojanja BMW M modela.


“Siguran sam se da će današnja demonstracija potvrditi reputaciju koju su M modeli izgradili u stručnoj javnosti i među ljubiteljima automobila. Verujemo da će BMW M modeli još mnogo godina biti u samom vrhu najboljih automobila na svetu”, istakao je Tomić.

BMW M automobili oduvek su bili popularni na srpskom tržištu, o čemu svedoči i povećanje prodaje u poslednjih godinu dana. Osnovne karakteristike automobila ove serije su snaga, sportski duh, elegancija i ekskluzivnost. Ljubitelji BMW M modela su muškarci od 20 do 70 godina starosti, koji vole brzu, sportsku, ali sigurnu vožnju. Kvalitet performansi i inovacije ovih automobila, oduvek su bili ispred konkurencije. Trajnost i pozdanost na visokom nivou u klasi sportskih automobila, učinile su da interesovanje za BMW M modele ne jenjava sve ove godine. 

Pogledajte još i: