BMW predstavlja koncept X4

O BMW-u X4 se priča već godinama, a na predstojećem Salonu automobila u Šangaju Nemci će predstaviti koncept verziju ovog SAC modela (Sports Activity Coupe).

Krajem prošle godine su se inače pojavile nezvanične informacije da će se BMW X4 Concept pojaviti još u januaru 2013. na Salonu automobila u Detroitu, ali to se nije desilo jer su Bavarci odlučili da svetsku premijeru novog člana svoje X porodice ipak sačuvaju za kineski sajam automobila.

Serijska verzija se u prodaji očekuje tokom 2014. godine i između ostalog će konkurisati već najavljenom Porsche Macanu. 

X4 (fabričke oznake F26) će se proizvoditi u američkom Spartanburgu, gde bi po ranijim najavama trebalo da se proizvodi do 90.000 komada godišnje.

U svakom slučaju, X4 Concept (dužine 464 cm) se bazira na BMW-u X3 (od koga je niži za 4 cm), a odlikuje se atraktivnijim izgledom, 21-inčnim točkovima, "Long Beach Blue" bojom i prokupeovskim krovom.

U ponudi serijskog modela se očekuju četvorocilindrični i šestocilindrični benzinski i dizel motori, a neki izvori su svojevremeno pominjali i X4 M sa šestocilindričnim twin-turbo benzincem i X4 M diesel sa tri-turbo 3,0 litarskim agregatom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Pogledajte još i: