Bojan i Darko spremaju dobrodošlicu Gaboru

Pre dve nedelje sa startne rampe 35. Dakara relija, u Limi glavom gradu države Peru, put Santjago de Čilea preko Argentine, krenuli su kao predstavnici Srbije na motociklu Gabor Sagmajstre, kojem je ovo šesto takmičenja i Bojan Milanović i Darko Veljković u automobilu na premijernom nastupu. Već posle drugog dana, zbog slabašne opel antare posada iz Kraljeva morala je da odustane i ostatak takmičenja, odrade kao pomatrači.

Nekoliko dana pre cilja Bojan i Darko doputovali su u Santjago de Čile i uveliko se spremaju da dočekaju jedinog preostalog takmičara iz Srbije, Gabora Sagmajstera.
- Čekamo finiš Dakara i našeg predstavnika na motoru da bar on razvije našu zastavu, na ciljnoj rampi, kada već to nama nije moglo da pođe za rukom. Žao nam je što smo tako brzo odustali, ali sreća nas je odmah na početku izgleda napustila i naš motor nije izdržao – rekao je Bojan Milanović.
I pored toga što se raduju susretu sa Sagmajsterom, Milanović želi pojedinosti oko njihovog odustajanja da istera na čistac.
- Naglasio bih da me je ranija izjava Gabora iznenadila i ne znam odakle su došle te informacije do njega, da smo se mi izgubili i nismo mogli da nađemo putanju. Kao i izjava gde kaže, da nas je kamion za brzu asistenciju pretekao i nije mogao da nam pomogne. Mi jesmo omašili jedan WP(Kontrolnu tačku), odnosno nismo prošli na dovoljnoj razdaljini od iste, kako bi zabelezila naš signal, kontakt sa T4 kamionom smo imali i oni su bili obavešteni o našem problemu sa pregrevanjem motora, ali oni tu nisu mogli ništa da nam poprave, jednostavno antara je bila slaba za peščane izazove koji su bili pred njom. Ni narednog dana u bivaku naši mehaničari nisu mogli da reše problem sa pregrevanjam motora, jer taj problem jedino se mogao rešiti sa jačim motorom. Čak smo se i drugoga dana prevrnuli, ali naša želja za Dakarom i samim finišom „vratila“ je auto ponovo na točkove i mi smo pokušali dalje, ali ubrzo za tim došlo je i do defekta, gde je motor izdahnuo i mi tu više ništa nismo mogli da uradimo da bi nastavili reli. Iskreno mnogo mi je žao, ali se nadam da će neki drugi Dakar reli biti uspešniji za nas – završio je Milanović. 

 

Izvor: www.plumrace.com

Pogledajte još i: