Boris Miljević - Cilj je GT1

Pobednik prvog revijalnog takmičenja pod nazivom “International Winners Chamionship 2012” voženog u decembru u Zagrebačkoj Areni je vozač iz Banja Luke Boris Miljević.

U 2013. bi trebalo da vozi nekoliko trka u okviru FIA Evropskog šamionata na brdskim stazama i komletan  FIA Centralno-evropski Kup na brdskim stazama. Automobil sa kojim će učestvovati na ovim trkama je formula Nissan lights, sa kojom se takmiči u klasi formula 3. Ovakva formula je vožena u okviru World Series by Nissan lights i u njoj je 2004. truimfovao Miloš Pavlović.

Automobil je proizveden 2001., a Boris Miljević ga je kupio 2010. od Franje Kunčera iz Podgorice. Formula je reparirana kod mađarskog tima Szasz Motorsport, vlasništvo Laszla Szasza.

Osim ovoga Boris Miljević pokušava da se priključi test programu u okviri FIA GT3 Evropskog šampionata (FIA GT3 European Championship). Cilj je učestvovati na ovom Šampionatu, automobil Mercedes SLS AMG GT3 ili Lamborghini Gallardo LP600 GT3.

Kompletan program učešća u ovom šampionatu košta oko 500.000 EUR-a, ali bi Boris Miljević zbog predhodnih rezultata dobio umanjenje od 200.000 EUR-a. Dobar rezultat u ovom Šampionatu vodi ga u FIA GT1 Svetski šampionat (FIA GT1 World Championship). U tom Šampionatu Boris Miljević bi mogao da računa da će biti plaćen za svoj trud.

Na redu su sponzori. Za sada nema nekog jakog sponzora koji bi mogao da pokrije troškove takmičenja u seriji GT3.

Boris Miljević, inače rođen 1984., kaže da je u svojoj dosadašnjoj karijeri dugoj 7 godina puno naučio i puno napredovao. Uvek je posebnu pažnju psvećivao fizičkim pripremama.

Kako kaže, slaba fizička priprema dovodi do slabe kondicije, što za posledicu ima pad koncentracije, koja dalje utiče na nivo šećera u krvi, krvni pritisak i puls.

Boris Miljević sa optimizmom gleda u budućnost. Očekuje da mu dobri rezultati u 2013. budu odskočna daska za dalje napredovanje karijere.

Sa svoje strane poželeo je puno uspeha posadi Bojan Milanović – Darko Veljković na predstojećem reliju Dakar 2013.

autor:Ljubomir Ivanović

Pogledajte još i: