Borković se vraća u ETCC!

Razgorela su se nagađanja o daljoj profesionalnoj sudbini Dušana Borkovića posle objave da napušta WTCC. Jedni su pretpostavljali da će on samo promeniti tim u Svetskom šampionatu, drugi da će preći u TCR seriju, ali, kako naš portal nezvanično saznaje iz odlično obaveštenih izvora, srpski as se vraća na trkališta Starog kontinenta u Evropskom kupu turing automobila.

Borković će u ETC kupu nastupati za volanom „seat leon kup rejsera“ u sada najatraktivnojoj, monomarka klasi, i to od prvog trkačkog vikenda u Mađarskoj (od 1. do 3. maja), na nama najbližoj stazi Hungaroring.

U ovom takmičenju ponovo će ukrstiti koplja sa dvostrukim osvajačem kupa Petrom Fulinom, koji posle dve uzastopne titule u TC2 klasi debituje za volanom „leon kupa“ treće generacije. To će biti i prilika za revanš i povratak na stara rivalstva iz 2013, sezone u kojoj je Borković osvojio evropsku TC2 bronzu, Fulin zlato, a do srebra je u toj konkurenciji tada stigao Mato Homola – još jedan ovogodišnji trkač u ETCC monomarki!

DYNAMIC-CUP-RACER-FRONT
U ETC kupu 2015. brzi Pančevac naići će na još nekoliko svojih konkurenata iz pretprošle sezone, poput Marija Dablandera, Andreasa Pfistera, pa i Mihala Matejovskog, koji je, istina, ostao u TC2 klasi.

Aktuelni „seat“ treće generacije smatra se jednim od superiornijih i najupotrebljivijih turing trkačkih automobila današnjice. On odgovara i pravilima TCR kategorije, sa njim se može trkati i u Seat Evrokupu, kao i u FIA ETC kupu, ali i u FIA CEZ-u. Opremljen je dvolitarskim turboprehranjivanim motorom i oslobađa 330 KS. Težak je 1.150 kilograma, ima šestostepeni DSG menjač, komande su na klackalicama iza volana. Od serijskog modela razlikuje se već po optici – ima aerodinamičke dodatke i napred i pozadi, širi je, niži i tvrđi. Amortizeri su podesivi, a isto važi za visinu napred i pozadi, kao i raspon i nagib točkova.

Borković za početak nastupa u ekipi pod nazivom NIS petrol rejsing tim. Prema nezvaničnoj najavi, on će voziti svih šest rundi ETCC sezone, koja počinje u Mađarskoj, nastavlja se na Slovakija ringu, Pol Rikaru, Brnu i Zolderu, a završava na autodromu Perguza. Detalje o promeni trkačke serije, kao i razloge zbog kojih je raskinut ugovor sa Protim rejsingom i zbog kojih je došlo do napuštanja WTCC-a, Borkovićev tim će zvanično objaviti u petak.

Izvor: www.serbiaring.com

 

Pogledajte još i: