BRDSKA TRKA KRUŠEVAC 2013 - DUEL KRALJICA

Kao što smo i očekivali ovogodišnje izdanje brdske trke Kruševac obeležili su vozači u "kraljicama", reli nadimku Lancia Delte Integrale. Gost iz Bosne i Hercegovine, Suad Hota, ovoga puta je bio najbrži. Da mu ne bude lako pobrinuo se naš Aleksandar Vidosavljević čija Lancia nikada bolje nije radila a razlika od samo sekund i treptaj oka nakon tri vožnje u korist Hote govori o kakvoj je borbi bilo reč. Treće mesto u generalnom plasmanu i prvo u klasi SuperProduction odlazi u ruke superbrzom Kruševljaninu Darku Božiloviću sa Ford Focusom. Junak dana je naravno i Miloš Spasojević koji se u svom povratku na trkačke staze domogao pobede u klasi 1.

 

Zbog klizišta i oštećenja kolovoza u gornjem delu staze organizator je pre prvih treninga u subotu odlučio da znatno odstupi od onoga što su vozači očekivali i što je pravilnikom najavljeno. Cilj trke je pomeren pre pomenutog oštećenja a šikana koja je planirana na tom mestu svoje mesto je našla na dugačkom pravcu koji je nastao jer je i start trke pomeren nekoliko stotina metara unazad kako bi se kompezovali izgubljeni metri u gornjem delu staze. Bilo kako bilo 31 takmičar iz Srbije i Bosne i Hercegovine našao se na startu prvog treninga. Na žalost ako u obzir uzmemo broj od 11 gostiju preostala cifra domaćih takmičara među kojima je ponovo bilo gostiju sa relija daleko je od zadovoljavajućeg.

 

Elem, bilo kako bilo, gledaoci koji su prisustvovali trci u Kruševcu kući nisu otišli nezadovoljni. Pored odlične borbe za generalni plasman najviše žara je bilo u klasi 1. Miloš Spasojević jeste trijumfovao ali rekord staze u klasi je postavio u poslednjem prolazu mladi Filip Pisarić. Treba istaći i Nemanju Milovanovića koji se na klizavoj stazi borio sa svojim BMW-om kao i gosta Bojana Simića sa Peugeotom i naravno Nikolu Miljkovića koji je zabeležio novu pobedu u grupi N do 2000ccm.

Pogledajte još i: