Brdske trke – Kruševac

I pored, blago rečeno, čudnog stanja u kome se nalazi srpski autosport, ASK Sprint iz Kruševca ne obazirujući se previše na aktuelna dešavanja ulazi u završnu pripremu brdske trke Čokotino brdo 2013. Po treći put će Kruševac na ovoj stazi biti domaćin automobilistima iz Srbije, Bosne i Hercegovine a nadamo se i šire. Ono što ohrabruje je činjenica da trka, po rečima organizatora, ide stoprocentno i to u najavljenom terminu 31. avgust – 01. septembar, i ove godine pod okriljem Srpskog Auto Saveza.

U prilog ovoj činjenici ide već objavljeni pravilnik na sajtu SAS-a koji nam otkriva da se ovogodišnje izdanje boduje za Šampionat AMSS-a, Šampionat BiH i Republike Srpske i regionalni KUP, čije postojanje je pod znakom pitanja. Po pričama koje su kružile očekivali su se i gosti iz Crne Gore ali i vozači koji se takmiče u okviru šampionata SAKSS-a, drugog srpskog saveza. Do dogovora čelnika očito da nije došlo i pored najava na sastanku u Gornjem Milanovcu a mi još uvek čekamo neko zvanično saopštenje sa obe strane.

Elem, u odnosu na trku iz sezone 2011 i 2012, sama staza je doživela male ali značajne promene. U pitanju je šikana koja će biti postavljena negde na 1650 metru 2,4km duge staze čime će trka dobiti potpuno novu dimenziju. Po programu takmičenja dva treninga su zakazana za subotu 31. avgust (počev od 12h30) dok u nedelju vozači moraju tri puta do vrha a start prve trke je zakazan za 11h. I pored krize organizator očekuje da će se na startu naći između četrdeset i pedeset automobilista. Koliko je to realno zavisi od više okolnosti ali u svakom slučaju Kruševac 2013 će, nadamo se, nastaviti tendenciju rasta, i u organizacionom i u vozačkom smislu. Sam ASK Sprint i ljudi koji ga vode, sigurni smo, potrudiće se da trka ove godine bar za nijansu bude bolja od predhodne. Na vozačima je dalje da zagreju dlanove publici.

Izvor: Gonzaracing.com

Pogledajte još i: