Cena Fiata 500L u Srbiji je 13.490 evra

Kompanija Fiat Automobili Srbija objavila je zvaničan cenovnik novog modela 500L „sa MPV prostorom za putnike i stavom SUV-a“, koji silazi s proizvodnih traka u Kragujevcu.


Novi Fiat 500L (L - Large) zvanično je predstavljen početkom marta na Salonu automobila u Ženevi, a pre nešto više od mesec dana predstavnici specijalizovanih medija iz celog sveta imali su priliku da obave prve test vožnje u Torinu. Da podsetimo, 500L se ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu, odakle za kupce u Srbiji stiže još jedna izuzetno dobra vest: cena bazne verzije sa Euro 6 benzinskim motorom 1.4 16V FIRE (95 KS), šestostepenim menjačem i paketom opreme Pop iznosi samo 13.490 EUR!


Paket Pop je veoma bogat i sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visini, Cargo Box, Start&Stop uređaj za motore TwinAir i MultiJet, točkove od 16 inča...


Karoserija dužine 4147 mm, širine 1784 mm i visine 1665 mm, uz međuosovinski razmak od 2612 mm, nudi „spoj funkcionalnosti i emocija“ za pet odraslih putnika. Osnovni kapacitet prtljažnika je 400 litara, a sa sklopljenom zadnjom klupom čak 1310.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum), što zajedno daje jedinstven rezultat u klasi – čak 333 kombinacije za personalizaciju vozila.

U gami motora Fiata 500L, pored benzinskog motora od 1,4 litra, nalaze se i turbo dizel Multijet 2 od 1,3 litra (85 KS) i 0,9 TwinAir (105 KS). Osim dobrih performansi i niske potrošnje goriva, ovi motori imaju i veoma nisku emisiju štetnih gasova – dva od tri (benzinci 1,4 i TwinAir) već ispunjavaju buduće Euro 6 standarde, dok je turbo dizel značajno ispred važećih Euro 5 standarda.

PR Fiat Automobili Srbija


 

Pogledajte još i: