Cenovnik za novi Renault Koleos u Srbiji

Uvoznik Renaulta za Srbiju je na svom sajtu objavio kompletan cenovnik za novi Koleos koji kod nas startuje po ceni od 27.000 evra.

Toliko košta bazni Koleos ZEN Energy dCi 130 (dizelaš sa 96 kW/130KS), a kompletan cenovnik, spisak serijske i opcione oprema, kao i tehničke karakteristike za novi Koleos pogledajte na sajtu Renault.rs (u pdf formatu)

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

U nastavku i PR saopštenje Renaulta:

– Novim Koleosom završavamo dizajnersku renesansu Renault-ovih modela pokrenutu modelom Clio 2012. Kao dizajneru, najveći mi je izazov bilo osmisliti SUV koji nije samo elegantan, nego je istovremeno dinamičan i moderan. Kako bismo to postigli, umesto razvodnjavanja tradicionalnih obeležja SUV-ova iskoristili smo snažne horizontalne linije, mišićave izbočine i visoki razmak od tla kako bismo naglasili poznate elemente segmenta. Zahvaljujući tome, novi Koleos zrači unutrašnjom snagom. U svakom pogledu je SUV i Renault – Laurens van den Acker, viši potpredsednik, odeljenje za dizajn

Utelovljenje Renault-ovog novog dizajnerskog jezika

Prepoznatljiv luksuzni dizajn

Poput Espace-a, Talisman-a i Talisman-a Grandtour, njegove braće iz D-segmenta, novi Koleos pripada grupi luksuznih Renault-ovih modela, što je vidljivo i u njegovom spoljašnjem izgledu.

Sličnost novog Koleos-a sa Talisman-om i Talisman-om Grandtour, koje je takodje dizajnirao Alexis Martot, nije samo površna i prati strategiju dizajnera da se sva tri modela međusobno nadopunjuju.

Sličnosti su najvidljivije u dizajnu prednjeg kraja. Sva tri krasi veliki vertikalno postavljen Renault-ov logotip istaknut na hromiranoj maski.

Porodične crte Talisman-a i Koleos-a vidljive su i u mišićavim izbočinama i proporcijama, uključujući kratke prepuste koji imaju isti odnos između ukupne dužine i međuosovinskog razmaka.

Dinamičan stav novog Koleos-a dodatno je istaknut velikim gumama (ukupan prečnik: 730 mm) i niskom linijom krova (1,68 m).

Atraktivne karakteristike već na prvi pogled nagoveštavaju da je reč o luksuznom Renault-u.

Full LED svetlosni potpis

Sličnosti između Espace-a i Talisman-a prepoznaju se u dizajnu prednjih i zadnjih svetala sa prepoznatljivim svetlosnim potpisom izvedenim u Full LED tehnologiji.

Prednjim krajem se, kao i na Talisman-u, izvan okvira samih svetala proteže svetlosni potpis u obliku slova C i time mu daje još prodorniji pogled.

U zavisnosti od verzije, novi Koleos je dostupan sa novim Pure Vision kratkim i dugim svetlima izvedenima u Full LED tehnologiji.

Dnevna svetla daju mu jedinstven, prodoran pogled. Ova tehnologija se odlikuje sa 20 % snažnijim svetlosnim snopom u poredjenju sa halogenim glavnim svetlima i osigurava znatno bolju vidljivost noću.

Trajno osvetljenja zadnja svetla izvedena su u tehnologiji Edge Light jasnog i upečatljivog 3D efekta vidljivog izbliza i izdaleka.

Kao i kod Talisman-a, široka, horizontalna zadnja svetla pojačavaju utisak širine (1840 mm) i privlače pažnja na Renault-ov logotip smešten u sredini.

Snažan karakter

Snažan stav i karakter novog Koleos-a istaknuti su nizom inovativnih dizajnerskih rešenja:

Pre svega, sjajnim hromiranim ukrasima prednjeg kraja. Hromirani umetci protežu se od glavnog svetla celom dužinom prednjeg blatobrana i tako vizuelno izdužuju poklopac motora i osiguravaju da se novi Koleos izdvaja od konkurentskih modela.

Utisak luksuza ostavljaju i uži zazori kao i oštriji prelazi.

Zadnja svetla obuhvataju zadnje blatobrane, baš kao i profilisani zadnji odbojnik, čime ističu stabilan stav novog Koleos-a.

Hromirani umetak u donjem delu odbojnika prirodno privlači pogled na linije dvostrukih zadnjih izduva.

Ponuda sofisticiranih, elegantnih boja karoserije

Prirodna elegancija i prefinjenost novog Koleos-a mogu se prilagoditi korisniku bogatom ponudom boja karoserije i dizajna naplataka.

Sedam boja karoserije: Ultra srebrna, univerzalno bela, metalik siva, metalik crna, mineralno bež, metalik tamnoplava i bela.

Četiri dizajna naplataka: Srebrnosivi 17-inčni naplatci Esquis, srebrnosivi 18-inčni naplatci Taranis, sivi 18-inčni naplatci Argonaute sa dijamantskom obradom i sivi 19-inčni naplatci Proteus.

Vrhunski nivo udobnosti za sve putnike

Praktična oprema i beskompromisna pažnja posvećena dizajnu unutrašnjosti

Kad je reč o unutrašnjosti novog Koleos-a, Renault nije pristao na kompromise između udobnosti i izgleda. Njegove spoljašnje linije osmišljene su za najviši nivo udobnosti svih petoro putnika.

Međuosovinski razmak novog Koleos-a je jedan od najvećih u klasi (2710 mm / ukupna dužina 4670 mm) i oslobađa rekordnu količinu prostora za putnike.

Putnici na zadnjoj klupi uživaju u najvećoj količini prostora za kolena u klasi (289 mm) kao i u posebno izdašnoj količini prostora za glavu, ramena i laktove putnika.

Osim rekordne količine prostora u unutrašnjosti ističe se i velikim prilagodljivim prtljažnikom i brojnim praktičnim rešenjima.

Prtljažnik zapremine 498 dm3 prema normi VDA (579 l) odlikuje se i pametnim uklonjivim podom u nivou sa pragom s kojim ostavlja potpuno ravnu podnicu.

Zahvaljujući sistemu Easy Break, uz pomoć ručica smeštenih u prtljažniku zadnja klupa je deljiva u odnosu 60:40 i može se preklopiti u trenu i tako osloboditi ukupan prostor od 1706 dm3 prema normi VDA (1795 l).

Unutrašnjost novog Koleos-a krije 35 litara dodatnog prostora za odlaganje, uključujući pretinac za rukavice zapremine 11 litara i pretinac zapremine 7 litara u središnjoj konzoli.

Vrhunska udobnost za sve putnike

Nezavisno od toga da li sede na prednjim ili zadnjim sedištima, nivo udobnosti će razmazit sve putnike u sasvim novom Koleosu.

Prednja sedišta novog Koleos-a su udobna i raskošna zahvaljujući obuhvatajućem dizajnu i punjenju od pene različite gustine, a istovremeno su i među najvećima u klasi.

U zavisnosti od verzije, prednja sedišta se mogu električno podešavati u šest smerova kao i u lumbalnom delu, a opremljena su funkcijom grejanja i ventiliranja u dva nivoa intenziteta.

Klizna središnja konzola se može pomertai napred-nazad za 80 mm, čime se vozaču dodatno omogućava da pronađe idealan položaj za upravljačem.

Zakrivljeni oblik poleđina prednjih sedišta oslobađa dodatni prostor za putnike na zadnjim sedištima i povećava utisak otvorenog prostora.

Putnici u zadnjem redu takodje mogu da uživaju u grejanim sedištima, što je prava retkost, čak i u ovoj klasi automobila.

Ulazak olakšavaju vrata koja se otvaraju pod širokim uglom – jednim od najvećih u Koleosovoj klasi (prednja vrata: 70 stepeni / zadnja vrata: 77 stepeni) kad su potpuno otvorena.

Dizajn vrata sprečava prljanje pragova i odeće putnika prilikom ulaska u automobil ili izlaska iz njega.

Udobnost putnika na prvom mestu

U unutrašnjosti novog Koleos-a preduzeto je sve kako bi se osigurala udobnost putnika, sve do najsitnijih detalja.

Utisak kvalitete je u skladu sa onim što kupci očekuju od luksuznih SUV-ova i limuzina segmenta D, a postignut je upotrebom robusnih, vrhunskih materijala.

Primera radi, umetci na upravljaču, ručici menjača i okvirima ventilacijskih otvora novog Koleos-a izrađeni su od privlačnog mat hroma, a središnja konzola je izrađena od izdržljivih materijala ugodnih na dodir. Unutrašnjost krase i meki materijali od kojih su izrađeni armaturna ploča i obloge vrata.

Kožne presvlake i kožom presvučeni nasloni za ruke putnika krase kontrastni šavovi.

Užitak putovanja dodatno povećava LED ambijentalno osvetljenje koje može biti zelene, plave, žute, crvene ili ljubičaste boje, u zavisnosti od raspoloženja vozača i putnika.

Unutrašnjost novog Koleos-a je izuzetno provazdušna zahvaljujući velikom staklenom krovu (površine 0,80 m2) koji se proteže preko zadnjih sedišta i koji se može otvoriti.

Još jedna odlika dostojna premium modela jeste i prednji držač za čaše koji može biti grejan ili hlađen.

Novi Koleos Initiale Paris: samo najbolje od Renault-a za evropsku verziju modela

Jedinstvena poboljšanja unutrašnjosti

Snažan, atletski spoljašnji izgled novog Koleos-a Initiale Paris krase posebni ekskluzivni detalji:

ekskluzivna metalik crna boja Améthyste, u ponudi uz drugih osam boja iz standardne palete,

19-inčni naplatci dijamantske obrade,

posebna oznaka ispod Renault-ovog logotipa,

hromirani ukrasni umetci na prednjim blatobranima.

Posebna pažnja posvećena udobnosti i praktičnim rešenjima u unutrašnjosti

Udobnost u kojoj mogu uživati putnici u novom Koleosu Initiale Paris naglašena je posebnom završnom obradom i standardnom opremom, koja uključuje:

presvlake od napa kože crne ili sive boje,

obuhvatajuće naslone za glavu na prednjim sedištima,

upravljač i ručicu menjača presvučene napa kožom,

posebne umetke Initiale Paris na instrumentn tabli i oblogama vrata,

instrument tablu presvučenu napa kožom sa ukrasnim šavovima,

grejana i ventilisana prednja sedišta sa električnim podešavanjem u šest smerova kao i vozačevo sedište podesivo u lumbalnom delu u dva smera,

višeslojne bočne prozore za još tišu vožnju,

oznake Initiale Paris u unutrašnjosti na pragovima vrata, umetku na upravljaču, izvezene na naslonima prednjih sedišta, na ukrasnim elementima na poleđini prednjih naslona za glavu,

ekskluzivne tepihe,

indukcijsko bežično punjenje pametnog telefona,

poseban ključ Initiale Paris,

audio sistem BOSE© sa 13 vrhunskih zvučnika (za više informacija vidi stranicu 13).

Posebno odabrana zbog vizuelnih i taktilnih odlika kao i zbog izuzetne udobnosti, punozrnasta napa koža najistaknutije je obeležje opreme Initiale Paris.

Pogledajte još i: