CEZ: Milovanović imao problem sa kočnicama, ali ipak trku završio kao treći

Srpski automobilista Nemanja Milovanović osvojio je treće mesto u prvoj trci Centralnoevropske zone na Red bul ringu.

On je startovao sa četvrte pozicije i do prve krivine izbio na treću, da bi ubrzo ušao u borbu za drugo mesto.

“Četiri vozača Zenge motorsporta su bila oko mene i odmah su timski odreagovali, pokušavajući da me potisnu u plasmanu. Drugi problem je u tome što svi oni voze “kupre” sa sekvencijalnim menjačem i mnogo su stabilnije i brže od mog auta, pa sam ih pustio ispred sebe”, kaže Nemanja za naš portal.

On je do sedmog kruga držao četvrtu poziciju, a onda je posle udesa Jožefa Merka u “ladi vesti” na stazu izašlo sigurnosno vozilo.

“Kad je trka restartovana, kočnice su mi se ohladile, a tečnost u motoru je skočila na 107 odsto. U jednom trenutku su mi kočnice propale i malo sam ispravio krivinu. To me udaljilo od borbe za treću poziciju, trebalo mi je vremena da se vratim u ritam. Međutim, Tamaš Tenke je dobio kaznu prolaska kroz boks zbog nepoštovanja granica staze. Kako je nije odradio do kraja trke, dodato mu je 30 sekundi na rezultat, pa sam ja rangiran kao treći iako sam iza njega prošao kroz cilj”, prepričava Milovanović dešavanja sa staze i dodaje da su nove kočnice naručene i da će auto biti potpuno spreman za sutrašnje izazove.

Kako nije očekivao posebno dobar rezultat, jer se nikad ranije nije takmičio na Red bul ringu, beogradskom trkaču je ovaj rezultat još dragoceniji.

“Ovo je sigurno najlepša i najteža staza koju sam ikada vozio. Zaista sam presrećan, osim dobrog rezultata drago mi je što je trka bila uzbudljiva i napeta. Moram da se zahvalim svom sponzoru Planetwinu 365, jer bez njih ne bih ni došao ovde”, završio je Milovanović.

U prvoj trci je trijumfovao Mark Jedlocki, a našeg trkača sutra očekuju kvalifikacije od 10.30, a drugu trku vozi od 17 sati.

Izvor: Serbiaring.com

Pogledajte još i: