Chevrolet beleži rekordnu prodaju u svetu već deseti kvartal za redom

Chevrolet je u prvom kvartalu 2013. prodao preko 1,18 miliona vozila širom sveta, tako zabeleživši rekordne prodajne rezultate u svetu deseti kvartal za redom, zahvaljujući modelima kao što je kompaktni automobil Cruze koji je nedavno prešao granicu od 2 miliona prodatih primeraka u svetu od svog lansiranja 2009. godine.

Kompanija General Motors je zabeležila prodaju od preko 2,36 miliona vozila, što predstavlja porast od 3,6 odsto, nadmašivši rezultat čitave industrije koja je zabeležila rast of 1,5 odsto, u poređenju sa istim periodom u 2012.

„Chevrolet jača svoje prisustvo širom sveta uskađujući stručnost GM-ovih inženjera i dizajnera širom sveta, kako bi prave proizvode predstavili na pravom tržištu“, kaže Mark Rojs (Marc Reuss), predsednik General Motors kompanije za Severnu Ameriku. „A pošto je proizvod poput modela Cruze razvijen za prodaju na tržištima na kojima postoje raznolike potrebe i uslovi na putu, mi posedujemo fleksibilnost da ponudimo više opcija u pogledu performansi i sposobnosti – poput Cruze Clean Turbo Diesel modela čije lansiranje planiramo u SAD krajem godine“.

Vođen novom globalnom vizijom, „Find new roads“, koja je ukorenjena u nasleđu genijalnosti ovog brenda, Chevrolet je usred svog najagresivnijeg predstavljanja proizvoda sa 25 novih ili znatno redizajniranih proizvoda koji će biti predstavljeni širom sveta, uključujući potpuno nove modele Corvette Stingray, Silverado i Impala u Sjedinjenim Američkim Državama i Spin, Trax, Orlando i Colorado u nekoliko najbitnijih tržišta na svetu.

U prvom tromesečju, prodaja Chevrolet-a u SAD-u je premašila 469.000, što je porast od skoro 5 odsto. Prodaja obnovljenog modela Traverse je porasla za 22% u tom tromesečju i pomogla u rastu ukupnog tržišnog udela GM-a u krosover tržištu SAD-a na 2,5%.

Druga tržišta na kojima je zabeležen rast prodaje uključuju Brazil sa 141,000 vozila, što je preko 3% više, uglavnom zbog modela Onix, čija prodaja je predstavljala skoro 24% ukupne prodaje u prvom tromesečju; Kina, sa 165,000 prodatih vozila, porast od 2,5% i Tajland sa 17,000 vozila i porastom od 14%.

PR Chevrolet

Pogledajte još i: