Citroen C4 Cactus

Kako se svet oko nas menja tao i očekivanja kupaca rastu u sve većem opsegu što znači mnogo više zahteva kada je reč o današnjim proizvodima i uslugama. Sa novim C4 Cactus modelom Citroen je prepoznao zahteve kupaca nudeći realnu alternativu tradicionalnim kompakt hečbek modelima.

Novi C4 Cactus se po svom dizajnu izdvaja u odnosu na konkurente iz C segmenta nudeći jedinstveni stil koji je funkcionalan i atraktivan.

Novi C4 Cactus donosi karakteristike dobrog izgleda i funkcionalnosti sa jedinstvenim stilom koji se pamti i lako prepoznaje. Dimenzije novog C4 Cactus modela su optimizovane za atraktivni stil, prostor i komfor vožnje pa je tako međuosovinsko rastojanje ovog modela 2.60m što je isto kao kod Citroen C4 modela pri čemu je naglasak na prostoru.

Vozilo je ukupno dugačko 4.16m a široko 1.73m. Cactus poseduje idealan profil u smislu stila pa je tako 1/3 vozila u frontalnim a 2/3 u bočnim panelima. Vozilo je visoko 1.48m što unapređuje aerodinamiku. Moramo da pomenemo i kratke prepuste koji ovom vozilu daju dodatnu prostranost.

Niska komandna tabla vozila sa horizontalnim linijama kreira više prostora za putnika na prednjem sedištu ona nudi lako pristupačan skladišteni prostor. Ovaj rezultat je ostvaren usvajanjem potpuno digitalnog interfejsa i optimizovanjem izgleda komandne table. Pozadi putnici na raspolaganju imaj sličan prostor kao kod C4 modela.

Sa ekvivalentnim međuosovinski rastojanjem, novi C4 Cactus nudi istu količinu prostora u kabini, ali uz kompaktnije dimenzije eksterijera. Vozilo je opremljeno kao standardnim 7“ ekranom osetljivim na dodir koji nudi sedam glavnih kontrolnih tastera koji nude pristup kompletnom opsegu funkcija modernog vozila kao što su automatski klima uređaj, media (digitalni radio, audio stremaing, konekcije za mobilne uređaje), navigacija, pomoć pri vožnji, telefon i povezani servisi.

Novi C4 Cactus poseduje veliki panoramski krov sa naprednom zaštitom od sunca koji je dizajniran da filtrira svetlost i reflektuje toplotu. Novi C4 Cactus je mase samo 965kg, za 200kg lakši u odnosu na Citroen C4, pri čemu je smanjenje mase ostvareno zahvaljujući kompaktnoj, laganoj platformi, malim motorima najnovije generacije koji zadovoljavaju Euro6 propise vezane za emisiju.

Reč je o PureTech benzinskim i BlueHDi dizel motorima sa Stop&Start funkcijom. Materijali koji su korišćeni za ovaj model su visokih performansi uključujući ojačani čelik.

Vozilo karakterišu i mere za smanjenje mase vozila kao što su aluminijumski poklopac motora, te zadnja klupa iz jednog dela. Kao rezultat svih ovih mera C4 Cactus je dostupan sa verzijom benzinskog motora koja emisije manje od 100g/km COP2, odnosno sa dizel verzijom koja emituje samo 82g/km.

foto © Citroen

Izvor:moto.rs

Pogledajte još i: