Dacia Lodgy i zvanično stigao u Srbiju

Dugo očekivani i zvanično prvi MPV rumunskog proizvođača automobila Dacia – Dacia Lodgy, konačno je stigao na tržište Srbije.

U skladu sa proverenom filozofijom Dacije, osnovne karakteristike Lodgy-ja su veoma konkurentna cena, pouzdanost, robustnost i vrhunska prostranost. Lodgy ima dimenzije monovolumena iz segmenta C, ali po ceni odgovara monovolumenu iz segmenta B, čime je prilagođen porodicama koje su do sada, u potrazi za višenamenskim vozilom po umerenoj ceni, u većini slučajeva tražile polovno vozilo.

Dužina od 4,5 metara i visina od 1,75 metara obećavaju više nego dovoljno prostora za putnike i prtljažni prostor, čija je zapremina u verziji sa pet sedišta 827 litara, odnosno 207 litara kada je u upotrebi svih sedam sedišta. Kada se uklone zadnja sedišta, Lodgy ima zapreminu prtljažnog prostora od čak 2.617 litara. Uz to, dodatnih 30 litara prostora nalazi se i u različitim kasetama.

U unutrašnjosti je napravljen vidan kvalitativni skok u odnosu na ostale modele u ponudi, prvenstveno Logan i Sandero, pa se može reći da je zbog kvaliteta materijala Lodgy na nivou osetno skupljih automobila. Pored toga, Lodgy, zavisno od verzije, nudi bogatu opremu kao što su 7-inčna touch screen navigacija, Bluetooth, radio, USB, AUX konekcija i još mnogo toga.

Lodgy donosi novine i ispod prednjeg poklopca – modernije motore kao što je 1.2 litarski turbobenzinac sa 115 KS. Tu su i dalje provereni 1.6 litarski benzinac sa 85 KS, ali i 1.5 litarski dizelaši sa 90 i 110 KS, koji nose štedljivi Eco2 potpis.

Dacia Lodgy proizvodi se u novoj fabrici u Tangeru, prvoj fabrici automobila na svetu bez emisije izduvnih gasova i bez ispuštanja otpadnih voda.

Lodgy dolazi s 3 nivoa opreme (Base, Ambiance i Laureate) i sa početnom cenom od 9.600 EUR. Dacia Lodgy, kao i ostali Dacia modeli u ponudi na srpskom tržištu, dolazi sa garancijom proizvođača od 5 godina ili 100.000 km.

PR Dacia
 

Pogledajte još i: