Dakar reli 2017 – Tigar iz Subotice

Mnogi su želeli i pokušali, ali, nisu uspeli. Stići motociklom na kraj DAKAR RELIJA je pravi podvig i zato se svi koji dodju na podijum najvećeg auto moto maratona na svetu pozdravljaju i veličaju kao heroji.

Kada je 2009. godine naš motociklista GABOR SAGMAJSTER krenuo na svoj prvi DAKAR, dugačak oko 10.000 kilometara, malo ko je očekivao da će ogromni as od 1.92 savladati makadamske prepreke Južne Amerike, visoku temperaturu vazduha ali i temperaturu ispod nule, peščane dine, prolazak kroz kanjone i reke,ogromne visine, padove, teške povrede, tehničke probleme…

Pred polazak na ovaj DAKAR, na konferenciji za novinare, ministar Omladine i sporta SRBIJE, nekadašnji vrhunski vaterpolista VANJA UDOVIČIĆ je rekao kako je u karijeri imao puno teških utakmica ali da nikada ne bi smeo da se upusti u avanturu kao što je DAKAR RELI.

GABOR SAGMAJSTER se u takvu avanturu upustio već DESET puta i SEDAM PUTA je stigao na podijum, oduševljen, nasmejan i sa zastavom SRBIJE. SUBOTICA i cela SRBIJA to moraju da poštuju!

 

Izvor:www.mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: