Dakara reli – vodena bujica prekinula specijal

 

U 11. etapi DAKAR RELIJA priroda je u Argentini  pokazala svoje moćne ćudi. Nedaleko od LA RIOJE u severozapadnom delu, u planinskom području, nadošla voda je stvorila pravu reku, brzu i jaku sa muljevitim dnom. Niko od vozača automobila i kamiona nije uspeo i nije želeo da se upusti u prelazak, videćete i u tv reportaži. Motociklisti i vozači kvadova su startovali prvi, u 05.30 po lokalnom vremenu, i stigli su u poslednjem trenutku do mesta koje je ubrzo postalo nepremostiva prepreka pa je specijal prekinut. Tako sada nema podataka o poretku automobilista i kamiondžija, i baš me interesuje šta će odlučiti organizator.

Nas naravno najviše zanima naš SAGMAJSTER. Danas je bio najuspešniji, na WP 2 čak  14. na WP 8 na 57. mestu specijala, a u generalnom je 64. Sasvim solidno, samo neka tako nastavi.

SIRIL DEPRE ima prednostod 13.16 minuta, i s obzirom da ceo fabrički tim KTM-a radi za njega čini se da je sve jasno, jedino ako se opet ne stvori neka reka. Mlada Španjolka LAIA SANC i pored velikog kvara ipak nije odustala. Danas je na specijalu bila 25. ali je u generalnom tek na 101. mestu.

Do kraja 35. DAKARA preostale su još samo tri etape. Vala dosta ga je i bilo, a preostalim učesnicima ovog ludog karavana želimo sve najbolje.

 

 

izvor : www.mojsvetbrzine.rs

 

 

Pogledajte još i: