Ducatijeva vozačka akademija spremna za 2016.

Ducatijev trening program za vozače će biti dostupan i u 2016, a proširen je sa dva nova kursa koji će ga učiniti još privlačnijim ne samo za ljubitelje italijanskog brenda, već i za sve ljubitelje brzine.

 

Prva novina u “Ducati Riding Experience” (DRE) programu je DRE Enduro kurs ili, kako je ga u kompaniji opisuju, autentična škola off-road vožnje. Polaznici ovog kursa će se obučavati na novoj italijanskoj adventure mašini, predstavljenoj na novembarskom EICMA sajmu.

Pogađate, to je Multistrada 1200 Enduro.

DRE Enduro će pomoći vozačima u usavršavanju tehnika vožnje i što boljem snalaženju na terenu. Još uvek nisu poznati detalji od datumima ovog kursa, ceni i načinima rezervisanja, ali se očekuje da oni uskoro budu objavljeni sa Ducatijevom sajtu.

Ono što jeste poznato je da će DRE Enduro biti održan na poznatom imanju Kastelo Nipocano u Toskani.

U ovogodišnjem DRE programu biće dostupno ukuopno šest kurseva, dva za nove vozače i četiri za one koji žele da usavrše svoje veštine.

Uvodni i kurs precizne vožnje su za one koji žele da usavrše svoju veštinu drumske vožnje u potpuno bezbednim uslovima. Track Evo, Track Warm Up, Track Master i Champs Academy su namenjene iskusnijim vozačima.

Za svoje kurseva drumske vožnje, Ducati je izabrao dve kultne staze - Mugelo i Mizano, a “učitelj” na njima biće nekadašnji svetski šampion, Karlos Čeka.

Na Champs Academy kursu će se voziti Panigale R, a na Track Master kursu 1299 Panigale S. Polaznici Track Warm Up i Track Evo kurseva će se obučavati na 959 Panigale mašinama, dok će se na kursu precizne vožnje koristiti Hypermotard 939, Hyperstrada 939, Monster 1200 i 1200 R. Na uvodnom kursu je dostupan Monster 821.

Polaznici DRE kurseva mogu iznajmiti D|air Racing Ducati Corse odelo sa vazdušnim jastucima.

Što se onih zaduženih za obuku vozača tiče, evo svih imena:

Karlos Čeka (svetski superbajk šampion iz 2011.)

Dario Marketi (glavni instruktor Ducatija)

Mikele Piro (test vozač Ducatijevog MotoGP tima i osvajač italijanskog superbajk šampionata za 2015.)

Leandro Tati Merkado (svetski “superstock” šampion za 2014.)

Alesandro Valija (test vozač Ducatijevih proizvodnih modela)

Mateo Bajoko (test vozač Panigale superbajka)

Manuel Pođali (nekadašnji svetski šampion u kategorijama 125 i 250 kubika)

Paolo Kazoli (svetski supersport šampion iz 1997.)

Endrju Pit (dvostruki superbajk šampion, 2001. i 2003.)

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.com

Pogledajte još i: