Dunlop se u Le Manu vraća u vrhunsku klasu LMP1

Nakon sprovedenih obimnih testiranja, tim Rebellion Racing je izabrao Dunlop kao dobavljača pneumatika za Svetsko prvenstvo FIA u endurans trkama. Za ovog proizvođača pneumatika to predstavlja izuzetan uspeh, jer je na prvenstvu LMP1 poslednji put zabeležio pobedu 2011. godine u američkoj seriji Le Mana.

Kranj, 26. februar 2016. – Dunlop se ove godine vraća u kategoriju LMP1 Svetskog prvenstva FIA u endurans trkama (WEC), kao tehnički partner tima Rebellion Racing. Na prvenstvu, u koje spada i trka 24 sata Le Mana, tim Rebellion učestvovaće sa unapređenom varijantom svog vozila R-One LMP1-L. Takođe, Rebellion Racing je poslednje četiri godine na pomenutom prvenstvu važio za vodeći tim bez podrške proizvođača, što potvrđuje i osvojeni pehar FIA WEC u endurans trkama za privatne ekipe LMP1. U sezoni 2015 FIA WEC, tim je postigao četiri pobede u klasi Privateer LMP1, a uz podršku Dunlopa u 2016. godini se očekuju još veći uspesi.

Ovom odlukom se uvodi otvorena konkurencija za pneumatike u kategoriji LMP1, i to prvi put posle 2012. godine, kada je Dunlop nabavljao pneumatike za tim OAK. U međuvremenu, Dunlop se na prvenstvu FIA WEC koncentrisao na kategoriju LMP2 u kojoj je zadnjih pet godina svake godine pobeđivao tim sa Dunlopovim pneumaticima.

Između ostalog, Dunlop je na trkama 24 sata Le Mana pobedio više puta nego bilo koji drugi proizvođač pneumatika. Dunlop pneumatike namenjene moto trkama razvija međunarodna grupa saradnika sa sedištem u Birminghamu (Velika Britanija), Hanauu (Nemačka) i Colmar-Bergu (Luksemburg).

PR saopštenje - Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Pogledajte još i: