EHCC, Nemačka 2016 – Bravo za Nikolu Miljkovića i 5. pobedu u Evropi

Bio je ovo pravi dan za najmladjeg automobilistu Evrope u klasi N+3000, NIKOLU MILJKOVIĆA. Pred više od deset hiljada fanova auto sporta, na stazi GLASBACHRENEN, u Nemačkoj, koji su došli da vide preko 130 vozača u raznim klasama i sa izvanrednim automobilima, NIKOLA MILJKOVIĆ je bio najbrži na treninzima a potom, danas, pobedio u sve tri trke svog odličnog i vrlo jakog rivala, Italijana ANTONIA MIGLIUOLA.

U prvom prolasku 5.5 km. dugačkom stazom, koju su i MILJKOVIĆ i MIGLIUOLO prvi put vozili, 21. godišnji šampion SRBIJE je bio čak brži i od Austrijanca CHRISTIAN SCHWEIGERA, koji takodje vozi „micubiši lansera“, ali u klasi A.

U zbiru dve najbolje vožnje MILJKOVIĆ je ostvario vreme 5.16.436, a Italijan MIGLIUOLO  5.18.205 pa je jedini predstavnik SRBIJE, u toj seriji, sada OPET LIDER NA TABELI BRDSKOG ŠAMPIONATA EVROPE.

U klasi A je slavio izvanredni Čeh JAROMIR MALI, ispred zemljak LUKASA VOJAČEKA a potpuno je podbacio Austrijanac CHRISTIAN SCHWEIGER koji se sa NIKOLOM MILJKOVIĆEM bori za pobedu u KATEGORIJI JEDAN i za TITULU PRVAKA EVROPE u 2016. godini.

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: