Ford Mustang iz 1965. novi automobil Ken Blocka

 Ekscentrični američki vozač, Ken Block, sinonim za Gymkhana “disciplinu”, predstavlja svoj novi automobil – Ford Mustang iz 1965. godine!

Na nedavno završenom Gymkhana Grid, sa kojeg smo ekskluzivno izveštavali, ubedljivo je trijumfovao Amerikanac Ken Block, može se reći i jedan od tvoraca ove discipline, koji se već sprema za novi poduhvat – sedmo izdanje Gymkhana video serijala, gde će koristiti i novi automobil.

I to kakav automobil! Potpuno drugačiji i unikatni – Ford Mustang iz 1965. godine! Ceo projekat je nastao u saradnji Ken Blocka, Hoonigan Racing i njegovog “saborca po volanu” Ford/Monster vozača – Vaughn Gittin Jr. kao i njegovog RTR tjuning Brenda.

Automobil je spreman poslednje dve godine, a baziran je na Ford Mustang notchback verziji iz 1965. godine – pravoj ikoni među automobilima. Nakon toga, modifikovan je do najsitnijeg dela u RTR i ASD Motorsports. Pokreće ga Roush Yates V8 motor od 845 KS, u kombinaciji sa Sadev 4×4 sistemom pogona.

Pomenuti Mustang kojeg će voziti Ken Block, nastao zahvaljujući saradnji kompanije Monster Energy i Hoonigan Racing Division, biće premijerno prikazan na sajmu SEMA (Specially Equipment Market Association) u Las Vegasu.

Izvor: TopSpeed Team

Izvor: Monster Energy

Pogledajte još i: