„Giganti dugotrajne vrednosti“ 2016: dve pobede i top rangiranje za MINI-ja

Dve pobede, drugo i treće mesto za orginalni Britanski proizvod u poslednjoj studiji o tome koji modeli najduže zadržavaju vrednost na Nemačkom tržištu. „Focus Online“ objavljuje trenutno rangiranje.

Minhen. Nekoliko modela Britanskog premijum brenda ponovo je ostvarilo dobre rezultate na listi „Giganti dugotrajne vrednosti“ objavljene od strane „Focus Online“. Rezultat reflektuje jedinstvenu kombinaciju zabavne vožnje, izražajnog dizajna i vrhunskog kvalieta koje nude MINI vozila. Pobede u dve klase kao i jedno drugo i jedno treće mesto naglašavaju izvanredno očuvanje vrednosti koje nude MINI vozila. MINI One sa troje vrata u kategoriji kompakt automobila i MINI One D Countryman u kategoriji MINI SUV su modeli koji najbolje zadržavaju vrednost u njihovim respektivnim segmentima. U klasi kabriolet automobila drugo mesto je otišlo MINI Cooper Convertible, dok se MINI One Convertible rangirao kao treći.

Trenutno „Resale Value Giants-Giganti preprodajne vrednosti“ rangiranje u ukupno 16 kategorija vozila je bazirano na analizi izvršenoj od strane instituta za istraživanje tržišta „Bähr & Fess Forecasts“ lociranog u gradu Saarbrücken, koja posmatra stabilnost vrednosti novih automobila u naredne četiri godine. Pored korišćenja specijalnih kriterijuma kao što je kupovna cena, karakteristike vozila, brend i rejting na komparativnim testovima i ankete mušterija, stručnjaci takođe baziraju njihova predviđanja na generičkim faktorima kao što su kvalitet konkurenata u tom segmentu vozila i opšti razvoj automobilskog tržišta.

Zahvaljujući njihovom skorijem uspehu, MINI One sa troje vrata (75 kW/102 KS; potrošnja goriva:4.8-4.7l/100km) i MINI One D Countryman (66 kW/90 KS; potrošnja goriva:4.2 l/100km) privlače veliku pažnju na tržištu polovnih automobila. Tržišni stručnjaci predviđaju da će zadržati vrednost u iznosu od 59.5 i 57 procenata od njihove kupovne cene prilikom preprodaje nakon četiri godine. Model koji se rangirao kao drugi u ovom segmentu, MINI Cooper Convertible (100kW/136 KS; potrošnja goriva:5.1-4.9 l/100km) je takođe odlično zadržao cenu u vrednosti od 56.5 procenata.

U pogledu gubitka vrednosti u apsolutnom smislu, MINI One Convertible (75 kW/102 KS; potrošnja goriva: 5.2-5.0 l/100km) se rangira kao treći u svom segmentu, sa rezidualnom vrednošću od 56.5 procenata.

Poređenje zadržane vrednosti pruža potencijalnim kupcima novih automobila važan indikator prilikom donošenja odluke o kupovini: ipak, gubitak vrednosti je značajan cenovni faktor. Što se tiče vozača MINI-ja, njihov automobil ne samo da im pruža malu potrošnju goriva već i veoma visok nivo stabilnosti vrednosti. Već godinama, modeli iz Britanskog premijum brenda su redovno uvrštavani među „Gigante preprodajne vrednosti“.

PR saopštenje

Pogledajte još i: