Goodyear i NAVAK zajedno za bezbednu vožnju

Sa željom da doprinese što kvalitetnijoj obuci vozača, kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. iz Kranja u Sloveniji potpisala je Ugovor o saradnji sa Nacionalnom vozačkom akademijom NAVAK. Bezbednost u saobraćaju jedan je od osnovnih segmenata poslovanja kompanije Goodyear.

Svoj doprinos na tom polju ostvaruje putem proizvoda visokog kvaliteta, ali i kontinuiranim ulaganjem u edukaciju i informisanost vozača. Zahvaljujući novootpočetoj saradnji, obuka polaznika ispitno-edukativnog centra NAVAK, kao prve škole bezbedne vožnje u Srbiji, biće unapređena upotrebom pneumatika odličnih performansi.

"Briga za bezbednost je jedan od glavnih prioriteta Goodyear kompanije širom sveta. Pored ulaganja u inovativne tehnologije za proizvodnju tehnološki naprednih i sigurnih pneumatika, u poslednjih nekoliko godina sve više i više pažnje i sredstava usmeravamo i na druge projekte, koji za cilj imaju povećanje bezbednosti na putevima", istakao je Jože Stružnik, direktor prodaje kompanije Goodyear.

Bezbednost svih učesnika u saobraćaju motiv je niza društveno-odgovornih aktivnosti koje je kompanija do sada uspešno realizovala na brojnim tržištima u okviru kojih posluje. Serija kampanja koje za cilj imaju edukaciju vozača otpočela je pre pet godina. Do sad je brojnim vrtićima i školama podeljeno preko 50.000 zaštitnih reflektujućih prsluka, koji su osnovno sredstvo za zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju. Pre tri godine svim opštinama u Sloveniji upućen je javni poziv za prijavljivanje za donaciju pokazivača brzine, elektronskih uređaja koji po potrebi upozoravaju na neophodnost smanjenja brzine. Ukupno je donirano 26 takvih uređaja, koji su namenski pozicionirani u blizini obdaništa i škola. Zbog uspeha ovih i sličnih akcija u regionu, kompanija Goodyear se odlučila na korak prenošenja dobre prakse u poslovanju i na teritoriju Republike Srbije. Investiranje u projekat koji doprinosi većoj informisanosti vozača i njihovoj što kvalitetnijoj obuci ima za cilj povećanje stepena zaštite velikog broja učesnika u saobraćaju.
 

Izvor: PR tekst

Foto:www.automagazin.rs
 

Pogledajte još i: