Honda nastavlja sa osvajanjem nagrada

Novi Civic Type R je osvojio nagradu “Najbolji  Hot Hatch model godine” na takmičenju organizovanom od strane čuvenog britanskog Brenda “What Car?.

“What Car?” je najveći britanski brend za kupovinu automobila i pomaže kupcima automobila da donesu odluke o kupovini već više od 40 godina. Njihovi testovi se smatraju najpouzdanijim izvorima saveta za nove automobile. Godišnja nagrada za “What Car?” se održava u saradnji sa ”Warranty Direct’’ i prihvaćena je kao svojevrsni oskar automobilske industrije. Nagrada za Auto godine dodeljuje se isključivo automobilima koji postavljaju najviše standarde u svojoj klasi.

Civic Type R, koga What Car? Naziva “potpuno briljantnim Hot Hatch modelom”, ima maksimalnu brzinu od 270 km/h i ubrzava od 0-100 km/h za samo 5,7 sekundi. Njegova snaga dolazi iz 2.0-litarskog VTEC TURBO motora koji je optimizovan i rafiniran da proizvodi 315 KS sa maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm.

Civic Type R nagrađen je i nagradom čitalaca u 2017.  na dodeli nagrada “What Car?” za automobil čije se lansiranje najviše isčekuje i sada to sve prati pobeda za najbolji Hot Hatch model u 2018.

honda civic

Fil Veb, direktor Honda UK, izjavio je: "Početak nove godine pobedom na jednoj od najprestižnijih ceremonija dodele automobilskih nagrada je divno dostignuće. Uskoro nećemo imati prostora u trofejnom ormanu za sva priznanja koje je novi Civic Type R osvojio."

Stiv Hantingford, urednik "What Car?" dodao je: "Činjenica da je Civic Type R brži od svih rivala našeg testa veoma je impresivan. Ali to nije auto koji žrtvuje zabavu radi čistih sposobnosti. Upravo suprotno, to je izuzetno ugodan auto za vožnju, neverovatno precizan i savršeno balansiran tokom vožnje u krivinama. A garantuje i udobnu vožnju ".

Brojnim nagradama za Hondu pridružuje se i nagrada ,,Best Company Car’’ u niže-srednjoj klasi automobila koju je poneo novi Civic na takmičenju ,,Company Car Today’’ CCT 100.

Naglašavajući najbolje automobile u ponudi, takmičenje CCT100 predstavlja novi događaj i jedinu nagradu u industriji orijentisanu isključivo na proizvod.

Tokom takmičenja najpre se bira 100 modela koji bi odgovarali bilo kojoj floti vozila, a zatim izdvajaju najbolji u klasi u 20 kategorija. Pobednici se na kraju biraju sa liste koju čini 5 najboljih, koristeći 12 karakteristika koje su značajne za kompanijske autoprevoznike i vozače, kao što su emisija štetnih gasova, troškovi održavanja, cena, performanse i poželjnost.

"Honda Civic je bio jedan od najupečatljivijih novih automobila lansiranih prošle godine i uspeo je da iskombinuje praktičnost, odličan benzinski agragat, atraktivnu cenu, niske troškove održavanja, elegantan sportski dizajn i zabavno iskustvo u vožnji", rekao je Paul Barker, urednik kompanije Car Today. " To je automobil koji je napravio veliki korak u odnosu na prethodnika koji je takođe bio dobar, a novi Civic zaslužuje veliki uspeh koji bi trebalo da dođe.”

PR saopštenje

Pogledajte još i: