JAGUAR OSVOJIO PRESTIŽNU NAGRADU “ZLATNI VOLAN 2016” U NEMAČKOJ

Jaguar je početkom novembra u Berlinu, osvojio prestižnu nagradu u automobilizmu “Zlatni volan 2016”, koju tradicionalno, od 1976. godine, dodeljuje nemački nedeljnik Bild am Sonntag, saopštio je je JLR Centar u Beogradu.

Jaguarov model “Jaguar XF” osvojio je nagradu za najbolji sedan u svojoj kategoriji (Mid-Full-size), ispred modela Mercedes-Benz E-Class i Volvo S90. Jaguar je imao dodatne razloge za slavlje i u SUV kategoriji, gde je model “Jaguar F-PACE” osvojio drugo mesto.

Jaguar XF definiše sofisticirani dizajn, luksuz, vrhunska tehnologija, prefinjenost i efikasnost, što nudi posebno vozačko iskustvo. XF nudi Jaguarov jedinstveni pogon na sve točkove sa inteligentnom dinamikom pogona (Intelligent Driveline Dynamics IDD) i prilagodljivim odgovorom podloge (Adaptive Surface Response AdSR) kod benzinskih i dizel modela. Ekskluzivno razvijen od Jaguar-a, jedinstveni IDD software koristi sofisticirane algoritme da bi inteligentno reagovao prema uslovima na putu. Predvidljiv, ali i reaktivan, sistem pomaže vozaču da ne izgubi prianjanje, umesto da se trudi da ga vrati. AdSR sistem može raditi u svim režimima motora, automatski prepoznajući različite podloge.

f-pace

Jaguarov model F-PACE osvojio je drugo mesto u jakoj SUV kategoriji. F-PACE je SUV model sa performansama koje kombinuju maksimalno uzbudljivu vožnju sa efikasnošću. Novi F-PACE vozaču nudi jedinstvenu kombinaciju svakodnevne praktičnosti, impresivnu efikasnost i prepoznatljiv sportski stil. F-PACE-ove tehnologije malog trenja, lagana karoserija i vrhunska aerodinamika pomažu u postizanju niskih CO2 emisija i velikih ušteda u potrošnji goriva. F-PACE je najprodavaniji Jaguarov auto ikada.

U konkurenciji za ovogodišnju, 41. dodelu nagrada “Zlatni volan”, učestvovalo je 36 modela automobila, koji su se takmičili u šest kategorija. Za nagradu su glasali milioni čitalaca časopisa Auto Bild iz više od 20 evropskih zemalja i čitaoci nemačkog nedeljnika Bild am Sonntag. Nakon određivanja finalista, o pobednicima je odlučivao žiri od 67 članova: profesionalnih vozača automobila, urednika, dizajnera i drugih stručnjaka iz sveta automobilizma, koji su ispitivali i upoređivali dinamiku vožnje, dizajn i troškove.

 

PR

Pogledajte još i: