Kiša otežava vožnju motociklistima u nastavku Dakara

Vlade Rajević nekada takamac Gabora Sagmajstera na moto kros stazama po Srbiji u borbi za titulu šampiona, ove godine u pratećoj ekipi na Dakaru, utvrđuje gradivo kada su u pitanju čari lepote Južne Amerike i asistira po potrebi u bivaku.

Društvo mu prave Peđa Milinković novinar RTS i dvojica Slovenaca koji pišu o Miranu Stanovniku. Putevima za asisetnciju putuju u terenskom vozilu koje bi im bilo još lepše, da im zli lopovi nisu ukrali nalepnice, od grada do grada prateći šareni Dakar karavan.

Dan odmora i njima je dobro došao, jer samo ko nije dnevno prevaljivao po par stotina kilometara po velikoj vrućini i pored klime u kolima, svaki dan menajo hotele, nije svestan koliko to može da umori i iscrpi čoveka.

- Čitav dan su Gabor i Janoš odmarali u hotelskoj sobi sa nama, izuzimajući ručak. Otišli su sinoć u 18 časova u bivak gde će početi pripreme za naredn dan. Što se tiče vremena, kiša je padala do malopre, a naredna dva dana su moguće kiše što Gaboru dodatno otežava vožnju. Danas motociklisti prelaze u Boliviju, dok ostali kreću iz Salte i ovde se vraćaju. Oni tek sutra kreću za Čile gde će se susresti sa motociklistima. Obzirom da je kraj sutrašnje etape u Ujuniju u Boliviji na 3700 metara nadmorske visine neće im bili lako. Još im kiša može zagorčati život tako da je Gabor blago zabrinut zbog vremena – rekao je Rajević.

gabiiRajevic

Dan pauze prijao je i mašinama, naravno i mehaničaraima.

- Sa motorom nema nikakvih problema iako mu je ovo treći Dakar reli, plus što je vožen i na Abu Dabi reliju.Debeli nema nikakvog straha, jer „ne razmišlja o tome“ kako i sam kaže. Jedini strah koji ima je prazan kamelbeg, to je jedina stvar koja ga plaši i zbog koje upadne u paniku. Situacija u bivaku sinoć nije bila prijatna, svuda je blato pa nije baš zgodno za rad i spavanje, pošto su šatori praktično na zemlji. Start sedmog dana zakazan je za oko 5 časova. Peđa i ja sa Slovencima, se viđamo sa Gaborom tek u Čileu jer ne možemo da stignemo na vreme u Boliviju. Pošto je ovo šesti Gaborov Dakar, već je „džomba“ u kampu i gotovo ga svi znaju. Dobro se poznavao sa Belgijancem koji je poginuo – dodao je Rajević.

 

izvor: www.plumrace.com


 

Pogledajte još i: