Kompanija Opel proslavila 150. rođendan

 

Kompanija Opel je na jučerašnjoj proslavi u Klubu S u Jakovu, sa velikim ponosom i zadovoljstvom obeležila 150 godina od svog osnivanja, uz prisustvo brojnih novinara, poznatih ličnosti, prijatelja i partnera Opela.

Velika rođendanska proslava je priređena u klubu S u Jakovu, a kompanija Opel se pobrinula da gosti uživaju u maksimalnom komforu i udobnosti, pa je za posetioce kojima je to bilo potrebno organizovan besplatan prevoz od predstavništva do Jakova. Goste su na samom početku sačekale ljubazne hostese i fenomenalno dekorisan ambijent u znaku 150. rođendana. Atmosfera koja je u startu nagovestila da se očekuje proslava za pamćenje.

Gostima se prvo obratila voditeljka Aleksandra Jeftanović poželevši im srdačanu dobrodošlicu: ‘’Dobar dan dragi gosti, dragi naši prijatelji, partneri i ljubitelji Opela. Drago nam je što se opet vidimo, pogotovo jer je povod današnjeg okupljanja zaista jedinstven. Opel danas slavi svoj 150. rođendan. Današnja rođendanska proslava je nešto što će sigurno biti posebno i za pamćenje!’’ Aleksandra je potom najavila brojna iznenađenja koja je Opel specijalno pripremio za svoje goste. ‘’Prvi u Srbiji ćete moći da probate revolucionarnu Amperu, Evropski automobil godine. Sigurna sam da vas ni oldtajmeri neće ostaviti ravnodušnim. Naravno, na raspolaganju će vam biti i aktuelna flota, pa ukoliko niste imali prilike da probate GTC-a, Insigniju ili Merivu, ovo je pravi trenutak. Preporučujem da se nakon vožnje ili dok čekate svoj red, zabavite i učestvujete u igri koju je Opel specijalno za vas pripremio. Najbrže i najspretnije očekuju vredne nagrade. Za sam kraj današnje proslave spremili smo za vas nešto zaista posebno. Za još bolju atmosferu pobrinuće se Bajaga i Instruktori. Očekuje vas koncert i prava rođendanska žurka.’’

Direktor Opela, gospodin Ivan Kekić je zatim pozdravio prisutne goste rečima: ‘’Pre svega želim da vam svima poželim dobrodošlicu i da se zahvalim što ste došli u ovolikom broju. Srećni smo što možemo da vas ugostimo na našoj velikoj rođendanskoj proslavi. 150 godina postojanja je zaista jedinstven jubilej, a malo je kompanija koje mogu da se pohvale ovako uspešnom, raznovrsnom i inovativnom istorijom.’’

Gospodin Kekić je potom ‘’provozao’’ goste kroz Opelovu 150 godina dugu tradiciju. Opel je svoju uspešnu i jedinstvenu priču započeo davne 1862. godine. Adam Opel je tada u bravarskoj radionici svog oca napravio svoju prvu mašinu za šivenje. Iako zvuči neverovatno, on je tada postavio temelj današnje kompanije. 1886. godine, kompanija Opel postaje jedan od prvih proizvođača bicikala. Ovo su još uvek počeci ove uspešne priče. 1901. godine na svet dolazi i prvi Opelov motocikl. A ono po čemu je Opel danas najpoznatiji, a to je naravno proizvodnja vrhunskih automobila, počelo je 1899. godine. Opel tako postaje drugi najstariji proizvođač automobila u Nemačkoj, a već 1914. najveći. Potom su se ređali legendarni modeli: Olympia, Olympia Rekord, Rekord P1 i Kapiten. Svi koji do sada nisu imali priliku da se sretnu sa legendarnim Opelovim oldtajmerima, imali su na proslavi jedinstvenu šansu da se provozaju kroz Opelovu istoriju. Gospodin Kekić je podsetio i da je Opel na domaćem tržištu prisutan preko 100 godina, kao i da poseduje bogatu mrežu kojom je pokrivena cela teritorija Srbije.

Opelov menadžer prodaje, gospodin Milorad Ostojić je potom bliže upoznao goste sa aktuelnim poslovanjem, Opelovom flotom, putničkim automobilima i komercijalnim vozilima: ’’Želeo bih da vam bliže predstavim neke od lidera Opelove flote. Među putničkim automobilima to su definitivno Corsa, Insignia i Astra, mada i ostali Opelovi modeli - Antara, Meriva, potpuno nova Zafira Tourer, mogu da se pohvale značajnim tržišnim učešćem i sjajnom reputacijom. Opel poseduje i bogat komercijalni program, a čine ga Movano, Vivaro, novi Combo. Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti i funkcionlanosti vrlo su zastupljeni na našem tržištu, čineći svaki posao mogućim i lakšim.’’

Posetioci su imali i jedinstvenu priliku da se provozaju kroz Opelovu prošlost, još jednom se uvere u kvalitet aktuelnih modela, ali i da zavire u budućnost. Najveće interesovanje je, sasvim očekivano, izazvala Ampera. Revolucionarni električni automobil budućnosti je oduševio svakog ko se upustio u ovu jedinstvenu i apsolutno bešumnu vožnju. Jedini zaključak koji može da dočara kako izgleda voziti Amperu je da je potpuno jasno zašto je upravo ona ‘’Evropski automobil godine”.

Ogromno interesovanje su izazvali i fantastični Opelovi oldtajmeri. Rekord B, Kapitän, Olympia, Kadett C, Manta i Kadett D su svojim divnim, elegantnim i definitivno vanvremenskim izgledom izmamili uzdahe i probudili sećanja. Duh davnih vremena i neprolazan kvalitet nije ostavio ljubitelje Opela ravnodušnim.

Kako bi se pružio pravi uvid u evoluciju i razvoj Opela u proteklih 150 godina, tu je bila i cela aktuelna flota. Astra GTC, Insignia, Corsa, Meriva, Zafira Tourer, Combo bili su na raspolaganju svima koji do sada nisu imali priliku da ih testiraju kao i onima koji su još jednom želeli da se uvere u vrhunsku tehnologiju i sofisticirani dizajn kojima Opel može da se pohvali već 150 godina.

Paralelno sa vožnjama, gosti su imali priliku da se zabave učestvujući u fantastičnoj igri koju im je Opel spremio. Zadatak je bio što pre napuniti Combo-a kutijama. Iako izuzetno zanimljiv, ovaj zadatak je samo naizgled bio lak, jer je Combo učesnike iznenadio svojim velikim kapacitetom i fleksibilnošću. Ipak, svi takmičari su bili oduševljeni ovim uzbudljivim izazovom, a za najbrži par Opel je obezbedio vredne nagrade, netbook računare.

Gostima se na proslavi obratio i Opelov brend ambasador, Bajaga i podelio svoje utiske o Opel Amperi: ‘’Ampera je neverovatan auto. Iako ’’ja volim zvuk motora’’, neverovatan je osećaj voziti se u apsolutno bešumnom automobilu. Mogu slobodno da kažem da je ovo definitivno automobil budućnosti. Jako mi se dopadaju i Opelovi oldtajmeri. Sjajno izgledaju i nakon nekoliko decenija. Mislim da je ovo pravi spoj tri različita razdoblja koja savršeno opisuju Opel do sada i Opel koji tek možemo da očekujemo.’’

Bajaga i Intruktori su potom svim gostima priredili fenomenalan provod uz svoje najbolje pesme Odlična svirka i nezaboravni hitovi digli su raspoloženje na još viši nivo.

PR Opel

 

Pogledajte još i: