Lada BM hatch i Lada B-Cross

Novi Sandero i Logan su pod znakom rumunske Dacije predstavljeni još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Parizu, ali ovi modeli će se na pojedinim tržištima (kao što je to bio slučaj i sa dosadašnjim modelima) prodavati sa znakom Renaulta.

Renault Sandero II i Logan II se u odnosu na Dacia verzije razlikuju po tome što su dobili drugačiju prednju masku sa velikim Renault znakom i redizajnirani prednji branik. U svakom slučaju, ove modele pored savremenijeg dizajna u odnosu na dosadašnje odlikuju i modernija unutrašnjost sa kvalitetnijim materijalima, poboljšana bezbednost, kao i osvežena paleta motora.  

Međutim, Sandero bi trebalo da se pojavi i pod znakom ruske Lade. Ako se poslednje vesti pokažu kao tačne, Lada BM hatch (konačno ime još nije poznato) na bazi Sandera se očekuje krajem 2014., a Lada B-Cross tokom 2015. godine.


Lada B-Cross predstavlja vizuelno privlačniju verziju (poput Sandera Stepway) koju bi karakterisali nešto atraktivniji izgled (modifikovani branici, novi pragovi, proširenja blatobrana, krovni nosači), veći alu točkovi, svetla za maglu i povišeni klirens.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Zr.ru

Pogledajte još i: