Mazda CX-5 na putu prodajnog rekorda na svim kontinentima

CX-5, Mazdin model nove generacije vozila sa potpuno novom SKYACTIV tehnologijom, na putu je prodajnog rekorda na svim kontinentima.

Nakon premijernog predstavljanja u februaru ove godine, Mazdin novi kompaktni krosover SUV velikom brzinom osvaja kupce: u Evropi, po broju porudžbina vodi Rusija, u kojoj je za samo prva tri meseca naručeno 7.500 vozila. Rusko tržište prati Nemačka, gde je do sada zabeležno 5.000 porudžbina.

U Australiji se Mazda CX-5 navodi kao primer najbolje prodavanog SUV vozila sa preko 2.800 prodatih jedinica tokom marta i aprila i tenedencijom daljeg rasta prodaje.

Cifre u Japanu su takođe impresivne: 16.000 porudžbina modela CX-5 od predstavljanja sredinom februara, što već u ovom trenutku daleko nadmašuje procene od 12.000 prodatih jedinica godišnje.

U Severnoj Americi, na tržištu SAD i Kanade, Mazda CX-5 do sada je osvojila oko 10.000 kupaca, sa tendencijom daljeg rasta interesovanja.

Mazda CX-5 se, uz ovakve rezultate, može nazvati fenomenom u svom segmentu, koji dokazuje da je Mazda razvojem nove SKYACTIV tehnologije i KODO dizajna uspela da prepozna potrebe savremenog kupca, koji, uz vrhunske vozne karakteristike i maksimalnu moguću bezbednost dokazanu i na poslednjim testovima Euro NCAP, obraća pažnju i na komfor i izvanredan estetski doživljaj.

PR Mazda

Pogledajte još i: