Mercedes C klase Cabrio i zvanično

Kao što je i najavio, Mercedes je danas novinarima predstavio C klasu Cabrio, uz najavu da će automobil biti prikazan i posetiocima tradicionalnog sajma automobila u Ženevi (od 3. do 13. marta).

 

U ponudi će biti dizel verzije C 220 d, C 220 d 4MATIC i C 250 d Cabriolet, kao i benzinci C 180, 200, 200 4MATIC, C 250, C 300 i C 400 4MATIC.

Takođe, na raspolaganju će biti i sportska verzija C 43 4MATIC sa 3,0 litarskim V6 biturbo benzincem sa 367KS i 520 Nm obrtnog momenta, a kasnije stižu i AMG varijante C 63 i C 63 S.

Automatski 9G-Tronic menjač je dostupan uz sve motore u ponudi (detalje o raspoloživim verzijama pogledajte u priloženoj tabeli).



Dakle, nakon što je u novembru prošle godine na sajmu automobila u Los Anđelesu predstavio obnovljeni SL, a zatim u Detroitu i SLC i SL 65 AMG Cabrio, Mercedes ne staje i nastavlja da popunjava svoju gamu kabrioleta.

Ovde podsećanje da je Mercedes novu generaciju C klase prvo predstavio u sedan verziji (W205), zatim je stigao i karavan, kao i C sedan LWB sa produženim međuosovinskim rastojanjem za kinesko tržište, a na kraju je u septembru prošle godine u Frankfurtu javnost bila u prilici da se upozna i sa novom C klasom Coupe. 

Što se tiče C klase Cabrio, automobil ima klasičan, meki sklopivi krov (može da se spušta/podiže pri brzinama do 50 km/h, a to traje 20 sekundi), COMAND infotainment sistem i unutrašnjost poznatu iz C klase Coupe.

Tu su i sistemi Aircap i Airscarf, poznati sa drugih Mercedesovih modela. Podsećanja radi, Aircap je inovativni štitnik od vetra koji se podiže iznad gornjeg ruba vetrobrana i usmerava strujanje vetra 20 cm iznad glava putnika (Aircap se inače može podići do brzine od 160 km/h).

S druge strane, Airscarf je sistem grejanja koji kroz kanale u sedištima i naslonima za glavu usmerava topao vazduh na gore, ka vratu.

Treba reći da C klasa Cabrio standardno ima 17-inčne alu točkove (C 43 4MATIC verzija je postavljena na točkove od 18 inča), dok se zapremina prtljažnika kreće od 285 do 360 litara.

U gami će biti i opcioni AMG Line paket sa aero body kit-om, alu točkvovima od 18 inča, kao i doteranim enterijerom sa sportskim volanom i padelama, a na početku prodaje će se nuditi i ograničeno "Edition 1" izdanje sa bogatom opremom.

Budući Mercedes-AMG C63 Cabrio bi trebalo da ima twin-turbo 4.0L V8 motor sa 476KS i 650 Nm, kao i sa 510KS i 700 Nm (ova potonja je S verzija).

Uz snažan motor AMG verzija će naravno dobiti i aero body kit, AMG alu točkove, jače kočnice, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, sportski podešeno ogibljenje i doteranu sportsku unutrašnjost.

Ivan Mitić - Auto.blog.rs

Pogledajte još i: