MODRIČA I VESNIĆ NA BG CAR SHOW 2014

Za nešto više od mesec dana trkom u Francuskoj započinje ovogodišnji Evropski kup turing automobila. Takmičenje se zatim seli za Slovačku, Austriju, Belgiju da bi se konačni pobednik znao u septembru nakon trke u Italiji. Destinacije, nažalost, predaleko za većinu domaćih ljubitelja automobila i automobilizma. Vođeni ovom činjenicom Rafinerija ulja Modriča i ASK Sport Auto Vesnić iskoristiće predstojeći BG Car Show 2014 da široj javnosti predstave novi zajednički projekat kao i novo takmičarsko "oružje" aktuelnog Šampiona centralne Evrope, Milovana Mikice Vesnića.

 

 

Na štandu Rafinerije ulja Modriča u Hali 2 Beogradskog sajma počev od 14-tog pa sve 23-ćeg marta svi zainteresovani moći će uživo da vide vrhunski bolid BMW 320si S2000 WTCC, automobil sa kojim će Vesnić u sezoni 2014 braniti boje Srbije na prestižnom takmičenju koje se održava pod pokroviteljstvom Svetske automobilističke federacije (FIA) i organizacionom palicom TV giganta Eurosporta. Pod kupolama Sajma, u petak 21-vog marta, biće održana i konferencija za novinare na kojoj će Modriča predstaviti novi brend ulja ali i potpisati novi sponzorski ugovor sa Milovanom Mikicom Vesnićem. Time će uspešna saradnja ući i u drugu deceniju postojanja.

 

 

"Pred nama je teška godina i jedan, u ovom trenutku, možda i preveliki poduhvat. Da sa nama nisu kompanije kao što je Rafinerija ulja Modriča planovi bi ostali samo pusti snovi. Nakon nastupa u Renault Clio V6 KUP-u početkom 2000-te Rafinerija i ASK Sport Auto Vesnić ponovo će biti zajedno na internacionalnoj sceni ali sada dosta iskusniji i zreliji. Plasman u prva tri za debitantsku godinu u ETCC seriji bio bi potpuno zadovoljavajući rezultat. U svakom slučaju moj tim i ja daćemo sve od sebe da opravdamo ukazano poverenje. Ovu priliku ću posebno iskoristiti da pozovem sve ljubitelje automobila i auto-sporta da posete naš štand, da pogledaju automobil, proizvode rafinerije i da se upoznamo lično. Podrška svakog čoveka pojedinačno značiće nam puno u borbi sa evropskom elitom." – poručio je Vesnić.

 

 

Podsetićemo Vas da saradnja Milovana Mikice Vesnića i Rafinerije ulja Modriča datira još od početka njegove karijere, 1994-te godine, dok je njegov otac, legendarni Milun Vesnić, boje Optime branio još od davne 1988-te godine. Sasvim je logično što se prezime Vesnić po prirodi stvari povezuje sa Modričom i obrnuto. Nestro group kao novi vlasnik kompanije prepoznao je tradiciju, uspeh i povezanost porodice Vesnić i Rafinerije ulja Modriča i najavio da će i u budućnosti podržavati ono što brend kompanije čini jakim i prepoznatljivim kako u Srbiji, tako i u regionu i Evropi.

 

Jedno je sigurno. Takmičarski automobil Milovana Mikice Vesnića biće jedna od glavnih zvezda i atrakcija BG Car Show-a koji se održava u Beogradu 14-23. marta 2014-te godine. Nemojte propustiti priliku da uživo vidite ovaj fantastični BMW 320si S2000 WTCC!

Pogledajte još i: