MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja potpisale Protokol o saradnji

Beograd, 21. maj 2019. – Kompanija MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja potpisale su Protokol o saradnji kojim su utvrđene smernice za saradnju na polju promovisanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Fokus saradnje u narednom periodu biće društveno odgovorni projekat „Igra je za decu, dečiji život nije igra“, koji omogućava roditeljima vozačima da na servisnim stanicama MOL Serbia provere da li su dobro postavili dečija sedišta u vozila, dobiju podršku prilikom instaliranja sedišta, ali i savet i informaciju kako da dete bude bezbedno tokom vožnje.

Saradnja sa Agencijom za bezbednost saobraćaja omogućiće da zaposleni na svim servisnim stanicama MOL Serbia  prođu obuku za postavljanje dečijih sedišta od strane sertifikovanih edukatora Agencije. Na ovaj način, usluga će biti dostupna potrošačima širom Srbije.

MOL Serbia, kao društveno odgovorna kompanija, svojim delovanjem podržava inicijative za podizanje bezbednosti u saobraćaju, a pogotovo kada je reč o najmlađima. Važno nam je da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobijaju na stanicama, ali nam je još važnije da bezbedno nastave put. Projekat „Igra je za decu, dečiji život nije igra“ je samo početak saradnje sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Tokom leta i jeseni realizovaćemo zajedničke aktivnosti na našim servisnim stanicama kako bismo kupcima predstavili značaj pravilne upotrebe dečijih sedišta“, izjavila je v.d. direktora kompanije MOL Serbia Nataša Vukšić.

Agencija za bezbednost saobraćaja različitim aktivnostima nastoji da podigne svest vozača o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju. Podaci studije o bezbednosti u saobraćaju pokazuju da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50 %, a novorođenčadi čak za oko 70 %.

 „Zadatak svih nas je podizanje svesti svih građana o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju. Naročito nam je bitna  bezbednost naše dece i zbog toga kontinuiramo radimo na edukaciji roditelja i ističemo važnost pravilnog korišćenja dečijh sedišta i važnost pravilnog prevoženja dece u automobilu. Saradnja sa MOL Serbia omogućiće nam da poruku da je dečiji život u našim rukama prenesemo što većem broju roditelja“, izjavila je Jasmina Milošević, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Besplatni saveti u vezi sa pravilnim korišćenjem dečijih sedišta omogućeni su na više od 40 servisnih stanica MOL Serbia širom Srbije. Tokom leta timovi zaposlenih u MOL- u obilaziće veće gradove u Srbiji i na servisnim stanicama biti na raspolaganju vozačima koji žele da provere  da li su dečija sedišta u njihovom automobilu pravilno postavljena.

Uloga dečijih auto sedišta u svakodnevnom životu roditelja vozača mnogo je više od zakonske obaveze, jer ona imaju zadatak da pruže bezbednost i zaštite dete u saobraćaju. Dečija sedišta, ukoliko su pravilno postavljena, u slučaju saobraćajne nezgode mogu spasiti dečiji život.

O MOL Grupi

MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

 

PR

Pogledajte još i: