Nagrade za Renault Clio i Zoe

 

U izboru čitalaca auto magazina Auto plus, kao i slušalaca francuske radio stanice RTL, novi Renault Clio je izabran za najbolji serijski auto, dok je Zoe poneo laskavu titulu najboljeg „zelenog“ automobila.

Od ukupno deset automobila uvrštenih u izbor, Clio je osvojio čak trećinu svih glasova i deklasirao svoju konkurenciju. Po rečima predstavnika proizvođača, direktora Carlos Tavaresa, saga Clio se nastavlja u novoj, četvrtoj generaciji i sa skoro dvanaest miliona proizvedenih primeraka. Osim nesumnjivih kvaliteta koje poseduje (ekonomičnost, kvalitet, opremljenost), novi Clio je dobio priliku i da bude prvi Renault koji je u potpunosti proizveden u skladu sa novom dizajnerskom filozofijom.

Najbolji „zeleni“ auto, Zoe, je osvojio čak 51 odsto svih glasova u ovom izboru. Ovaj izbor i ubedljiva pobeda, po rečima Renault predstavnika, predstavlja priznanje kupaca francuskom proizvođaču na uloženom trudu proizvodnje električnog automobila atraktivnog dizajna. Budući da je u pitanju prvi Renault koji je razvijan da bude električno vozilo, ovo priznanje je toliko važnije. Novi Zoe je automobil koji najširem sloju kupaca omogućava korišćenje vozila nulte emisije, pri čemu poseduje novih šest patenara po prvi put iskorišćenih u automobilskoj industriji.

Izvor: Netauto.rs

 

Pogledajte još i: