„Najbolji automobili za 2019.“: MINI ponovo pobeđuje

Godina MINI jubileja započela je osvajanjem titule u kategoriji za originalno vozilo iz segmenta malih automobila. MINI je, na osnovu glasanja čitalaca časopisa „Auto, motor und sport“, među pobednicima na ovogodišnjem takmičenju „Najbolji automobili 2019“. Ovo priznanje pokazuje visok nivo popularnosti koji MINI ima u segmentu vrhunskih malih automobila, sada već u svojoj 60. godini.

Uz karakterističnu zabavu u vožnji, pametno korišćenje prostora i individualni stil, današnja generacija modela predstavlja autentične vrednosti brenda – poznatog širom sveta još od klasičnog MINI-ja.

Glasanje čitalaca koje je organizovao časopis „Auto, motor und sport“ jedna je od najdugovečnijih javnih anketa u automobilskom sektoru i ove godine organizovana je 43. put. Od ukupno 385 modela, učesnici su glasali za svoje miljenike u jedanaest klasa vozila i odabrali „Najbolje automobile za 2019.“ kako sveukupno, tako i u uvoznoj kategoriji.

MINI je osvojio titulu u uvoznoj kategoriji svoje klase sa osvojenih 30,1 % glasova. Još od ponovnog lansiranja brenda 2001. godine, MINI je redovno prisutan među pobednicima ankete za čitaoce časopisa „Auto, motor und sport“. Isprva je bio serijski pobednik u kategoriji klase „Mini automobila“, a od 2015. je pet puta zaredom osvojio titulu u kategoriji „Malih automobila“.

Uspeh MINI vozila na najnovijem glasanju javnosti pokazuje još jaču privlačnost brenda usled modernizacije modela - MINI sa troja vrata, MINI sa petora vrata i MINI kabriolet podjednako odlikuje prepoznatljiv MINI stil zahvaljujući dizajnu, novim LED farovima, LED zadnjim svetlima sa grafikom britanske zastave, prefinjenim enterijerom i novim opcijama podešavanja u skladu sa željama vlasnika.

MINI je ujedno predstavio i specijalan dizajn modela kojim obeležava šezdesetu godišnjicu postojanja brenda. MINI 60 Years Edition ističe njegovo britansko poreklo i agilni karakter vrhunskog malog automobila ekskluzivnim elementima dizajna. Specijalno izdanje biće dostupno od marta 2019. u verzijama MINI sa troja i petora vrata, svaki sa po četiri varijante motora.

PR saopštenje – Delta Motors d.o.o.

Pogledajte još i: