Nikola Miljković pobedio u Francuskoj i oduševio

Kada dodjete na neko brdsko takmičenje automobilista u inostranstvu, prvo što vas iznenadi i obraduje je neobično veliko učešće vozača u mnogim klasama, pa zatim ogromna poseta publike. Ovog vikenda, na jugu Francuske, u planinskom mestu SAINT JEAN DU GARD, okupilo  se samo 26 takmičara iz nekoliko evropskih zemalja.
Na stazi dugačkoj 5.10 kilometara, prepunoj krivina, borili su se majstori volana. Mladi ali i oni u godinama, startovali su TRI PUTA a dva najbolja rezultata su sabirana pa se tako došlo do konačnog poretka.

Zastava SRBIJE bila je istaknuta u trkačkom boksu TEMPO RACING tima i tima REAL MOTOR SPORT, pokraj tende i kombija koji je adaptiran u radionicu i magacin, sa odvojenim delom za spavanje. Pored je bila parkirana velika prikolica a na njoj se redovno postavlja moćni „micubiši lanser EVO IX“, od oko 300 KS, automobil koji je kompletno pripremljen u Beogradu, u servisu i radionici RAJANA RAJIČIĆA.

Na jugu Francuske, ljubitelji sporta danas su aplauzima pozdravljali vožnju 21. godišnjeg NIKOLE MILJKOVIĆA, momka koji je ubedljivo pobedio u klasi N + 3000. NIKOLA je pobedio u sve tri trke. Staza je delom bila vlažna od kiše,ali, vozio je na slikovima, samo je malo narezao prednje pneumatike.

Beogradski šampion je sjajno započeo ovogodišnju sezonu ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA. Sada slede novi izazovi i novi rivali, jer svaka zemlja okuplja i stare ali i nove takmičare. Kroz samo nedelju dana belo-zeleni „micubiši“ REAL MOTO SPORTA pojaviće se na stazi u Rehbergu, u Austriji.

Iz tabora NIKOLE MILJKOVIĆA stigla nam je kratka poruke:

„Pobeda, ispred šampiona Italije uz REKORD STAZE“

Nikola Miljković 4 sekunde brži od šampiona Italije!

Na brdskoj stazi SAINT JEAN DU GARD, u Francuskoj, na prvoj rundi ovogodišnjeg šampionata EVROPE na brdskim stazama, naš mladi as 21. godišnji NIKOLA MILJKOVIĆ, zaista je ubedljivo pobedio u svojoj klasi – klasi N + 3000, vozeći „micubiši lansera EVO IX“ od oko 300 KS.

Za rivale je imao još četvoricu rivala u klasi. Pobedio ih je u sve tri vožnje a od šampiona Italije ANTONIA MIGLIUOLA je u zbiru dve vožnje bio brži čak za 4 sekunde.

NIKOLINO VREME je u trećoj vožnji, po suvoj podlozi, iznosilo 2.56.886, a MIGLIUOLO je ima vreme u cilju 2.59.097, odnosno u konačnom zbiru dva najbolja vremena, NIKOLA je bio bolji za skoro 4 sekunde!

U šampionatu EVROPE na brdskim stazama takmičari su razvrstani u KATEGORIJU 1 i KATEGORIJU 2. U NIKOLINOJ kategoriji se nalaze i vozači sa „micubišijima klase A“, koji su superiorniji pa su tako ispred našeg mladog asa bili „lanseri“  trojice vozača koji su bili znatno brži a to su MALY (2.51.867), SCHWEIGER (2.51.873) i VOJAČEK (2.55.456).

Izvor: Mojsvetbrzine.rs

Pogledajte još i: