Nova TomTom navigacija za Fiat

 Svetski poznata kompanija iz domena navigacionih sistema i pratećih servisa TomTom, najavila je da će obezbediti novo navigaciono rešenje za Fiat Group, nastavljajući četvorogodišnju uspešnu sradnju između dve kompanije.

Po prvi put, TomTom navigacija biće implementirana kao deo u okviru novog Uconnect 5-inch Radio Nav Infotainment sistema kompanije Fiat. Novo navigaciono rešenje je prikazano na Salonu automobila u Ženevi. Novi infotainment sistem će u početku biti dostupan u modelu Fiat 500L i nudi 5-inčni ekran osetljiv na dodir. Uconnect će sadržati mnoge tehnologije koje se nalaze u vodećem TomTom PND sistemu, uključujući svetske mape, putne rute, upravljanje glasom i naprednu Lane Guidance funkciju. Uređaj takođe poseduje poznati i renomirani TomTom korisnički interfejs.

"Oduševljeni smo što nastavljamo našu dugogodišnju saradnju sa Fiat grupom. Danas, ugradni navigacioni sistem je izuzetno važna karakteristika automobila. Dakle, kada kompanija kao što je Fiat nastavlja da radi sa nama na ovaj način, ona odražava tekuće poverenje u TomTom tehnologiju i snagu našeg partnerstva.", izjavio je Charles Cautley, direktor autmobilskih sistema navigacije u kompaniji TomTom.

TomTom se udružio sa drugim dobavljačima u proizvodnji Uconnect 5-inch Nav Radio sistema za Fiat. Globalni isporučilac automobilskih sistema, Continental, razviće hardver i igra ulogu sistem integratora. Microsoft će isporučiti Windows Embedded Automotive operativni sistem koji omogućava jednostavnu integraciju različitih softvera. UConnect 5-inch Radio Nav sistem biće prvi koji će se naći u modelu Fiat 500L , a zatim će se pojaviti u drugim modelima i brendovima iz Fiat Group-e.

Izvor: Netauto.rs

Pogledajte još i: