Novi BMW Serije 5 u Srbiji od 45.500 evra

Novi BMW Serije 5 premijerno je predstavljen domaćim medijima čime je zvanično otpočela prodaja sedme generacije ovog modela u Srbiji. Uz novi model Serije 5 BMW Srbija kao standard obezbeđuje BMW Service Inclusive, paket besplatnog redovnog održavanja u trajanju od 5 godina ili do pređenih 100.000 kilometara.

Poslednja generacija Serije 5 ima sve predispozicije da nastavi slavu i uspeh svojih prethodnika. U prethodnih šest generacija prodato je skoro 8 miliona automobila ove serije koja predstavlja jedan od najvažnijih modela u BMW gami.

Dodatno naglašena dinamičnost, do sada najveći izbor sistema za asistenciju u vožnji, izvanredan stepen povezanosti vozača i samog automobila i novi, inovativni korisnički interfejs predstavljaju najvažnije novine koje sa sobom donosi novi model.

Snažni agregati BMW TwinPower Turbo, inteligentna laka konstrukcija, integralno aktivno upravljanje za prvoklasnu vožnju i agilnost kao i prilagodljiv režim rada obezbeđuju vrhunski doživljaj sportske vožnje.

Svi agregati iz BMW Serije 5 pripadaju novoj, modularnoj BMW liniji agregata. BMW TwinPower Turbo tehnologija prisutna je u svim agregatima radi izvanrednih performansi i vrhunske efikasnosti. Dva dizel i dva benzinska agregata dostupni su u kombinaciji sa pogonom na zadnjim točkovima ili BMW xDrive pogonom na svim točkovima.

Kao najtraženiji agregati izdvajaju se 520d sa 190KS, 530d xDrive sa 265KS, 540i xDrive sa 340KS, dok će u martu sportski predstavnik nove Serije 5 postati BMW M550i xDrive. Njegov V8 motor proizvodi snagu od 462KS.

U poređenju sa prethodnim modelom, nova Serija 5 duža je za 36 milimetara i lakša 100 kilograma. Novi model pruža maksimalnu udobnost pri putovanju donoseći više mesta za putnike na zadnjoj klupi, a zapremina prtljažnika povećana je za 10 litara što sada iznosi 530 litara.

Novi dizajn šasije, nizak centar gravitacije, idealna raspodela težine i lagana karoserija sa izvanrednom čvrstinom savršeno se kombinuju u cilju postizanja dinamičnog iskustva vožnje sa izrazitom udobnošću prilikom dugih putovanja, po kojoj je BMW Serija 5 poznata. Koeficijent otpora novog modela BMW Serije 5, Cd=0.22 postavlja nove standarde dinamičnosti u svojoj klasi.

Početna cena nove Serije 5 je veoma atraktivna i iznosi 45.500 evra i to za verziju 520d.

Novi BMW Serije 5 nalazi se u BMW salonu u Radničkoj 8 i dostupan je za test vožnju koju je moguće zakazati putem broja telefona 011/353 9959.

PR saopštenje

Pogledajte još i: