Novi Mini JCW počeo sa prodajom u Srbiji

Pedeset i jednu godinu nakon istorijskih pobeda klasičnih MINI Cooper S modela na stazi u Monte Karlu, MINI Srbija je 22. i 23. juna na karting stazi Ada Huja organizovao testiranje najjačih serijskih modela MINI vozila - Cooper S i John Cooper Works koji dolaze sa benzinskim dvolitarskim turbo agregatima koji donose 192 odnosno 231 KS.

Na čelu kolone od šest MINI Cooper S i John Cooper Works test vozila bio je poznati srpski automobilista Andrej Kulundžić, koji je gostima pružio jedinstevno iskustvo sa primesama trkačke vožnje. Brzi prolasci kroz krivine idelanom putanjom, savršeno ležanje u krivinama i besprekorne kočnice istakle su sve čari maksimalnog “GO-CART” osećaja (MAXIMUM GO-CART FEELING) koji MINI vozila pružaju.

Više od 150 ljubitelja MINI vozila je na karting stazi testiralo restilizovane MINI modele, a imali su priliku i da dokažu svoju spretnost na specijalnom poligonu, koji je podrazumevao vožnju među čunjevima, prolazak kroz krivine i parking.

Restilizovani MINI modeli premijerno su predstavljeni na ovogodišnjem Sajmu automobila, gde su posetioci pored jedinstvenih vizuelnih detalja, kao sto su novi MINI “flat logo”, nova prednja LED svetla, kao i zadnja LED svetla koja su jasan podsetnik na britansko poreklo MINI brenda, mogli i da probaju novi sedmostepeni menjač sa duplim kvačilom i osmostepeni Steptronic menjač.

Svaki MINI je idealno opremljen za savladavanje trkačke staze, ali tu je i nekoliko specijalnih opcija za prave ljubitelje brenda. John Cooper Works performanse, felne i pneumatici naglašavaju MINI čula - poboljšavaju stabilnost, smanjuju otpor vazduha i pružaju više kontrole

Trkačka legenda Džon Kuper 1961. godine otkrio je potencijal MINI Classic modela u trkačkom svetu. Iako nije bio najveći, najbrži ili najsnažniji, na stazi je ovaj izvanredni auto dominirao protivnicima svojom pokretnošću, lakoćom rukovanja u savršenom balansu i inovativnom dizajnu motora i točkova. A poznato je da su MINI modeli obeležili trkačke staze tokom šezdesetih godina, pobedivši na skoro svakom međunarodnom takmičenju koje se može zamisliti, i odnevši istorijske pobede u Monte Karlu 1964, 1965, 1966 i 1967. godine.

Pogledajte još i: