Novi Opel Insignia Country Tourer

Opel je početkom decembra prošle godine objavio prve detalje i zvanične slike o novoj generaciji Insignije, koja će se i dalje nuditi u nekoliko karoserijskih verzija. Nakon regularne Insignije Grand Sport stiglo je i karavan izdanje (Insignia Sports Tourer), a sada i (pro)terenska Insignia Country Tourer.

Sem što je duža od prethodnice (sada 4986 mm), nova Insignia Sports Tourer je i lakša, dok je međuosovinsko rastojanje duže za 92 mm.

Opel zato najavljuje da nova Insignia Sports Tourer u poređenju sa prethodnikom ima znatno povećan unutrašnji prostor, posebno kada je reč o zadnjoj klupi.

Najavljuju se i LED Matrix svetla, Head-up displej, kao i sistemi Adaptive Cruise Control (ACC), IntelliLink sistem sa ekranom osetljivim na dodir, Lane Keep Assist, Lane Departure Warning i Rear Cross Traffic Alert.

Na kraju, tu je i nova Insignia Country Tourer, napravljena upravo na bazi Insignije Sports Tourer.

Insignia Country Tourer se najavljuje kao avanturista sa pogonom na sve točkove i "off-road" atributima (za 20 mm povišeni klirens, dodatni zaštitni elementi...), kao pravi izbor za ljubitelje zimskih sportova, prirode i sve one koji znaju da cene individualnost.

Što se prtljažnika tiče, zapremina mu iznosi do 1665 litara sa oborenim zadnjim sedištima (za 130 litara više nego ranije).

Nova Insignia Country Tourer će u gami imati 1,5 i 2,0 litarske benzince (sa 165KS odnosno 260KS) i 2,0 litarski dizelaš sa 170KS (kasnije stiže i Biturbo sa 200KS).

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: