Novi Opel Insignia Sports Tourer i zvanično

Opel je početkom decembra objavio prve detalje i zvanične slike o novoj generaciji Insignije, koja će se i dalje nuditi u nekoliko karoserijskih verzija. Nakon regularne Insignije Grand Sport sada je pred nama i karavan izdanje (Insignia Sports Tourer), čija promocija je zakazana za početak marta i sajam automobila u Ženevi.

Sem što je duža od prethodnice (sada 4986 mm), nova Insignia Sports Tourer je i lakša (i to do 200 kg manje), dok je međuosovinsko rastojanje duže za 92 mm.

Opel zato najavljuje da nova Insignia Sports Tourer u poređenju sa prethodnikom ima znatno povećan unutrašnji prostor, posebno kada je reč o zadnjoj klupi.

Što se prtljažnika tiče, zapremina mu iznosi 520 litara, odnosno 1638 litara sa oborenim zadnjim sedištima (za 110 litara više nego ranije).

Paleta motora nove Insignije Sports Tourer za sada nije zvanično saopštena, ali bi u gami trebalo da budu i novi 1,5 litarski benzinac sa 163KS i 250 Nm, pa 2,0 litarski benzinski agregat sa 247KS, kao i 1,6 i 2,0 litarski dizelaši.

Najavljuju se i šestostepeni manuelni menjač, novi osmostepeni automatik, pogon na sva četiri točka, LED Matrix svetla, Head-up displej, kao i sistemi Adaptive Cruise Control (ACC), IntelliLink sistem sa ekranom osetljivim na dodir, Lane Keep Assist, Lane Departure Warning i Rear Cross Traffic Alert.

Takođe, još ranije su neki mediji najavili da će ponovo u ponudi biti i Insignia Country Tourer, napravljena upravo na bazi Insignije Sports Tourer.

Insignia Country Tourer se najavljuje kao avanturista sa pogonom na sve točkove i "off-road" atributima (povišeni klirens, dodatni zaštitni elementi...), kao pravi izbor za ljubitelje zimskih sportova, prirode i sve one koji znaju da cene individualnost.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: