Novi Renault Clio grandtour – cene u Francuskoj

Na Salonu automobila u Parizu u oktobru prošle godine Renault je predstavio karavan varijantu Clia četvrte generacije. Ohrabren odličnim prodajnim rezultatima na samom startu prodaje novog Clia, Renault je ovih dana objavio cene i nivoe opreme karavan verzije u Francuskoj.

Novi Clio grandtour može da se poruči u četiri paketa opreme, Authentique, Expression, Business i Dynamique. Za start prodaje može da se bira između dva dizel i dva benzinka agregata. Renault ističe veliku upotrebnu vrednost svog novog modela, ističući posebno zapreminu prtljažnika od 443 dm3, odnosno 1380 dm3, uz dužinu utovarnog dela od čak 2.48 m. Francuski proizvođač ističe da je novi Clio grandtour opremljen kao nijedan drugi automobil u njegovoj kategoriji.

U standardnu opremu spadaju ključ - kartica sistem „slobodne ruke“, Hill Start sistem pomoći starta na uzbrdici, kao i LED dnevna svetla. Kamera za vožnju unazad i R-sound aplikacija je serijska u Renault-Link, dok će čak 10 od 12 verzija da bude opremljeno navigacionim uređajem sa ekranom osetljivim na dodir od čak 18 cm. Bezbednosni sistemi biće preuzeti iz Clia četvrte generacije, što će garantovati maksimalnu bezbednost u klasi potvrđenu i od strane Euro NCAP asocijacije.

Za pogon se koriste dobro poznati agregati, 1.5 dCi u varijanti sa 75 i 90 KS, kao i provereni 1.2 16v sa 75 KS i ultra-moderni 0.9 TCe sa 90 KS. U prvoj polovini godine moćiće da se dobije EDC automatski menjač sa dve lamele. Poznajući Renaultovu politiku, uskoro će da usledi proširivanje palete motora, najpre sa 1.2 TCe motorom nove generacije od 115 KS koji se već dokazuje u Megane seriji.

Cena za Clio karavan Francuskoj počinje od 14.300 evra, a prve isporuke očekuju se 14.3. 2013. godine.

Izvor: Netauto.rs

Foto: Renault

Pogledajte još i: