Novi Renault Scenic: prve zvanične slike

Sem prvih zvaničnih slika karavanske verzije novog Megana, pred nama su i prve fabričke fotografija nove, četvrte generacije Renaultovog Scenica, čija oficijelna promocija će biti održana početkom marta na sajmu automobila u Ženevi (tamo će Renault proslaviti i 20-godišnjicu ovog MPV modela koji je do sada prodat u skoro 5 miliona primeraka).

Novi Scenic se bazira na CMF-C platformi (očekuje se smanjenje težine vozila za do 100 kg), a u odnosu na još uvek aktuelni model novitet će biti nešto duži i širi, uz prostraniji enterijer sa kvalitetnijim materijalima.

Kupcima će Scenic i dalje biti dostupan u verzijama sa pet i sedam sedišta (ovaj potonji je Grand Scenic), dok će se u gami motora nalaziti benzinci i dizelaši poznati iz novog Megana (uključujući 1.2 benzinac kao 1.5 dCi i 1.6 dCi dizelaše). Od menjača se pominju manuelni, kao i EDC sa dvostrukim kvačilom.

Neke glasine pominju i hibridnu verziju, sa kombincijom TCe benzinskog motora i elektromotora (drugi pominju dizelaš + elektromotor), ali ta verzija neće biti dostupna od samog početka, već se očekuje kasnije. Bazna dizel verzija bi inače trebalo da emituje manje od 100 grama CO2 po km.

Takođe treba pomenuti da će po ranijim najavama novi Scenic imati R-Link 2 infotainment sistem sa 8.7-inčnim ekranom i head-up displej, ali konkretni detalji tek slede.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs

Pogledajte još i: