Opel i Borussia potpisali dugoročno produženje ugovora

Riselshajm/Dortmund. Opel i Borussia Dortmund su produžili svoje uspešno partnerstvo za još pet godina, uz dodatno proširivanje saradnje. Opelov logo će se od sada nalaziti na rukavima dresova Borussije Dortmund, počev od sezone Bundeslige 2017/2018., tako da je sada jedan od strateških partnera osvajača Kupa Nemačke.

Za razliku od ostala tri strateška partnera BVB-a, glavnog sponzora „Evonika“, snabdevača „Pume“ i „Signal Idune“, koja drži prava na ime stadiona, Opel neće postati akcionar. Umesto toga, strateški pristup predviđa tešnje veze sa Borussijom Dortmund u oblastima komunikacije i aktivnosti. Ovo su obelodanili Jirgen Keller (Jürgen Keller) Opelov izvršni direktor prodaje, marketinga i postprodaje u Nemačkoj, kao i BVB upravni direktor, Hans-Joahim Vacke (Hans-Joachim Watzke), na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Dortmundu.

Partnerstvo između Opela i Borussije Dortmund je započelo avgusta 2012., i sudeći po studijama sprovedenim od strane istraživačkog instituta u oblasti marketinga, „Nielsen Sports“, kao i Tehničkog univerziteta Braunšvajg, ocenjeno je kao jedno od najboljih u okviru nemačkog fudbala, kada su u pitanju međusobno poverenje i održivost. Samim tim, ovo partnerstvo čini ključnu komponentu pozitivnog razvoja Opela kao brenda u poslednjih pet godina.

„Mi smo oduševljeni što smo u prilici da se složimo u vezi sa produženjem dugoročnog ugovora i nastavkom saradnje sa Borussijom Dortmund, kao i da uživamo u čak bliskijim vezama sa ovim slavnim klubom. Borussia se perfektno podudara sa našom markom jer se zalaže za iste stvari kao i Opel – izvanredne performanse i pristupačnost. Pored toga, mi cenimo poverenje i profesionalnu saradnju sa Hansom-Joahimom Vackeom i njegovim kompletnim timom, tako da smo već sada oduševljeni i jedva čekamo da vidimo šta će nam doneti godine pred nama“, rekao je Jirgen Keler.

Hans-Joahim Vacke je takođe naglasio važnost dugoročnog sporazuma između kluba i proizvođača automobila. „Mi smo ponosni što smo u Opelu pronašli četvrtog strateškog partnera; ovo ne treba uzimati zdravo za gotovo u ova vremena kada se sve ubrzano dešava. Naše razumevanje strategije u suštini podrazumeva zajedničko stremljenje ka ispunjenju istih ciljeva kroz blisku saradnju. Opel je na impresivan način demonstrirao kako se uspešno ulazi u partnerstvo u oblasti sporta, svojim posvećivanjem međunarodnom fudbalskom sponzorisanju tokom poslednjih 30 godina. Mi jedva čekamo zajedničku budućnost s Opelom, markom koja poput nas postaje snažnija i ima proizvode koji ispunjavaju zahteve današnjeg sveta.“

Pored toga što će se naći na rukavima dresova BVB-a, Opel će dobiti dodatno pravo, tako da će moći da ponudi čitav niz dodatnih usluga u saradnji sa klubom. Potpisani su sporazumi, specijalno vezani za oblast digitalne tehnologije, što će Opelu omogućti da direktno učestvuje u dijalogu sa navijačima kluba. Takođe je u planu da klub igra mnogo veću ulogu u Opelovoj komunikaciji kao nacionalnog brenda. To uključuje pojavljivanje igrača u TV reklamama proizvođača automobila. Pored toga, Opel će intenzivirati svoje posvećivanje kada je reč o porodicama i mladim pogonima, kao partner BVB škole fudbala i prezenter BVB Family Cupa.

Današnji sporazum sa Borussijom Dortmund označava sledeći korak u Opelovom posvećivanju fudbalu. U Nemačkoj, Opel će se svoje napore fokusirati na partnerstva sa Dortmundom i 1. FSV Mainz 05. Opel drži prava na ime stadiona, čiji je zvaničan naziv OPEL ARENA u Majncu, najkraće do 2021. godine. Pored toga, proizvođač automobila uživa u uspešnom partnerstvu sa ambasadorom brenda i menadžerom Liverpoola, Jirgenom Klopom (Jürgen Klopp). S druge strane, Opel je dugogodišnji partner sa aktuelnim šampionima Holandije, Feyenoordom iz Roterdama, dok je Opelov sestrinski brend, Vauxhall, vodeći sponzor engleskih, velških, škotskih i severnoirskih nacionalnih timova.

PR saopštenje - Opel

Pogledajte još i: