Opel i Galatasaraj iz Istanbula – Najnovije partnerstvo

Sa 18 nacionalnih prvenstava i 14 osvojenih kupova, Galatasaraj je najpopularniji i najuspešniji fudbalski klub u Turskoj. Sasvim dovoljno razloga da Opel i ovaj vrhunski evropski klub formalizuju svoje partnerstvo.

Predsednik kluba Ünal Aysal i generalni direktor Opela u Turskoj, Özcan Keklik, potpisali su sporazum sa kojim je turski klub, veteran Lige šampiona, postao deo Opelovog tima. Pored toga što je postao automobilski partner turskog kluba, Opel će sa Galatasarajem realizovati niz reklamnih aktivnosti. Na taj način, kompanija Opel zadržava pažnju na fudbalu i proširuje svoje međunarodno prisustvo i komunikacione aktivnosti na ovom polju. Partnerstvo sa Galatasarajem iz Istanbula je novi potez u strategiji nemačkog brenda, pored sporazuma sa Fejenordom iz Roterdama, jednim od vodećih holandskih timova. 

Dr. Thomas Sedran, Opelov potpredsednik operacija, poslovne strategije i razvoja, kaže: "Opel i fudbal – savršena kombinacija. Ova veza predstavlja glavne vrednosti brenda kao što su dinamika, performanse i strast. Galatasaraj iz Istanbula ovde ima važnu ulogu, posebno kao deo i predstavnik rastućeg istočnoevropskog tržišta. Ovo neće biti poslednji potez u učvršćivanju veza između Opela i fudbala." Predsednik kluba, Ünal Aysal dodaje: "Galatasaraj i Opel imaju mnoge zajedničke karakteristike, kao i bogato nasleđe. Srećni smo što smo deo ove profesionalne saradnje i radujemo se mnogim zajedničkim uspesima."

Pre ugovora sa Galatasarajem, Opelov britanski sestrinski brend, Vauxhall, već je uspostavio partnerstvo sa nacionalnim timovima Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske. U nemačkoj nacionalnoj ligi, Opelovi partneri su Borusija Dortmund, Fortuna Dizeldorf, Bajer 04 Leverkuzen, SC Frajburg i FSV Majnc 05.

PR Opel

Pogledajte još i: