Opel je novi krosover model nazvao Crossland X

Riselshajm. Ovo su automobili sa izvesnim „X-tra“. Sa MOKKOM X, Opel ima u ponudi SUV iz B segmenta koji je ostvario prodaju od preko 600.000 primeraka širom Evrope. Na početku 2017., Opel će lansirati novi krosover model (CUV) uz aktuelni MOKKA X bestseler, pod imenom Opel Crossland X. Novi CUV nastavlja trend koji podrazumeva sportski nastrojeno i prostrano vozilo. Naziv, koji je novi, različit i uzbudljiv, u skladu je sa karakterom automobila.

„Klijenti takođe žele automobile koji unose više emocija u B segment“, kaže šefica Opelovog Marketinga, Tina Miler (Tina Müller). „Mi ova očekivanja ispunjavamo saCrossland X-om, tako da u ponudu stavljamo automobil uzbudljivog dizajna sa prednostima koje donosi jedan SUV, kada je reč o urbanom životnom stilu, što znači da je on agilan u gradskoj vožnji i da pruža sigurnost tokom dužih putovanja. Ovo je automobil za ljude koji žele da žive seoski život u gradu, koji uzgajaju paradajz i zeleniš u krovnim baštama i kojima je potrebno obilje prostora za njihovu decu i kupovinu u prodavnicama organske hrane.“

Od 2010., prodajne brojke SUV i CUV modela su se čak upetostručile. Opel Crossland X će doneti dodatni podsticaj u ovom tržišnom segmentu i doprineti potencijalnom rastu Opela kao robne marke. Sa novim CUV-om, Opel će započeti krosover ofanzivu 2017., dodajući model iz još jedne kategorije postojećem portfoliju, koji se pruža u rasponu od ADAMa do Zafire.

PR saopštenje - Opel

Pogledajte još i: