Otvoren Sajam automobila u Nišu

Sajam automobila u Nišu otvorio je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. "U gradu posustale privrede, ovakvi sajmovi su prilika za dobro poslovno okruženje. Sajamski turizam jedan je od šansi našeg grada", rekao je Gradonačelnik na samom otvaranju.

Ovogodišnji šesti “Auto Moto Fest Niš 2015” okupio je najuspešnije dilere automobila u ovom regionu. Pored novih automobila na Sajmu učestvuju, auto škole, osiguravajuća društva, servisi čak i oldtajmeri.

"Sajam je prilika da puno ljudi dođe u grad. Ovde se mnogima može roditi ideja za organizovanje nekih drugih manifestacija, gde bi mogli da se istaknu potencijali našeg grada. " rekao je gradonačelnik Zoran Perišić na otvaranju šestog Sajma automobila.

Na samom otvaranju sajma gradonačelnik je "provozao" novu Toyotu Avensis koja je imala svoju srpsku ujedno i novinarsku premijeru. Viđena je po prvi put u Srbiji upravo na niškom sajmu, što je dokaz da je ovog puta niški korak ispred beogradskog sajma.

Direktor sajma Oliver Paunović, rekao je da je i za ovaj šesti sajam po redu bilo veliko interesovanje izlagača i da svi koji su želeli da učestvuju nisu mogli da stanu, ali pre svega zahvalio se brojnim medijima koji su nedeljama unazad najavljivali sajam a danas došli na otvaranje.

"Auto kuće koje su učesnici, nude odlične uslove za kupovinu novih automobila. Tu su auto škole, servisi, osiguravajuće kuće čak i dečije igračke. Ono što danas vidimo, jeste da nam je potreban pravi sajamski prostor kako bi bilo što više sajmova u našem gradu. Ovakvim sajmom kao što je naš približavamo se velikim evropskim gradovima, što Niš svakako jeste" rekao je Oliver Paunović, direktor sajma.

Pogledajte još i: