Pešović drugi u klasi, pehar poklonio sinu za rođendan

Srpski automobilista Rudi Pešović otvorio je novu CEZ kampanju drugim mestom u klasi D6-5 na trci 1 na Hungaroringu.

Trkač iz Gornjeg Milanovca prešao je 13 krugova u vremenu 27:12.803, uz najbrži krug od 1:58.642, i na cilj je stigao petnaestak sekundi iza pobednika u klasi, Mađara Marka Jedlockog u “seatu” Zenge motorsporta.

Pešović se na startu probio na prvo mesto i dva kruga vodio u klasi. Posle izlaska sigurnosnog vozila, Srbin je na restartu zadržao vođstvo još tri kruga, ali ga je Jedlocki stigao i pretekao.

Pešović do kraja nije hteo mnogo da rizikuje i zadržao je drugu poziciju ispred Riharda Kiraja, koji je vozio “alfa romeo đulijetu” mađarske ekipe Unikorse.

“Još sam u procesu privikavanja na novi auto jer se vozi potpuno drugačije u odnosu na BMW. Vozio sam oprezno i sigurno učeći se svaki kilometar. Za sada je sve dobro i naravno da sam zadovoljan”, rekao je Pešović za naš portal.

On je dodao da ovaj pehar ide njegovom sinu Luki, kome je danas rođendan.

U istoj diviziji trkaju se i sportski i GT3 automobili, pa je Pešoviću u apsolutnom poretku pripala dvanaesta pozicija.

Klasa D6-5 brojala je pet takmičara i treće mesto u trci – apsolutno 14. – osvojio je Rihard Kiraj u “alfa romeo đulijeti” tima Unikorse.

Na začelju plasmana našli su se lokalni trkači Čaba Tot i Anet Đerđ u Zengeovim “seatima”.

U nedelju Rudi Pešović vozi druge kvalifikacije ovog vikenda, s početkom u 8:40, a drugi sprint trajanja 25′ + 1 krug na programu je od 13:30 sati.

Izvor: Serbiaring.com

Pogledajte još i: