Porsche SCG je za specijalizovane novinare organizovao test vožnju Seat SUV modela po Fruškoj Gori

Seat je jedna od marki koja je godina bila na marginama, a sada je postala, potpuno zasluženo, vredna pažnje i razmišljanja pri odluci o kupovini. Kao što je i bio plan VW Grupe, Seat je kompletnom porodicom SUV modela postala više nego atraktivna marka.
Porsche SCG, odnosno Seat Srbija, organizovali su za specijalizovane novinare test vožnju Seat SUV modela do Fruške Gore, i time stvorili jedinstvenu priliku da se upoznaju sva četiri španska crossovera. Ne, nismo pogrešili, pored već dobro poznate Arone i Atece, upravo je počela prodaja novog i najvećeg modela Tarraco, a na slonu u Beogradu permijerno smo upoznali i model Cupra Ateca, vatreni španski SUV sa 300 KS.
Tarraco, osim što je najveći Seatov SUV, poslužio je i za premijeru potpuno novog enterijera, koji ćemo sasvim sigurno uskoro gledati i u drugim modelima ove marke. Potpuno je nova digitalna instrument tabla, kojoj se pridružuje infotejment u tablet stilu, postavljen visoko na armaturu. Standardni višenamenski ekran biće 8 inčni, a opcija će biti veći od 10,25 inča. Zanimljive su i aplikacije od drveta koje do sada nismo sretali u Seatu, što ispunjava najave da je Tarraco postavljen u viši, luksuzniji SUV segment, mada će izbor osnovnih paketa opreme kupcima biti jednostavan, obzirom da ih ima samo dva – Style i Xcellence.
I izbor motora u Tarracu je jednostavan. Benzinac od 1.5 litara ima 150 KS, a dvolitarska verzija 190 KS, dok se dobro poznati dvolitarski dizel može kupiti sa 150 ili 190 KS. Opcije su izbor menjača i pogona. Tarraco može imati sedmostepeni DSG ili šestostepeni manuelni menjač, a pogon na prednjim ili svim točkovima.
Novina u ponudi modela Arona je i verzija FR, koja pored bogatog paketa opreme donosi i 1.5 TSI agregat sa 150 KS, ili opciono 1.6 litarski TDI sa 115 KS.
O Cupra Ateci nećemo trošiti reči ovom prilikom obzirom da je upravo bila na Dmotion testu, pa utisci stižu uskoro.
Svakako zanimljiva novina stigla je na dva točka. Seat kupcima nudi i veoma aktuelne i moderne električne trotinete, koji kod nas u salonima koštaju oko 75.000 dinara, uz veoma važnu napomenu da je za Seat ovaj trotinet sa autonomijom od 25 kilometara razvio Segway, čuveni specijalista za električna vozila na dva točka.
Seat SUV Fruska-GoraKako je lep običaj na ovakvim test vožnjama, karavan je obišao nekoliko važnih spomenika kulture kao što je manastir Grgeteg, kojeg je osnovao 1471. Zmaj Ognjeni Vuk. Zanimljiv je i po tome što ima dva ikonostasa, jedan iz 1774. kojega je oslikao Jakov Orvelin, a drugi iz 1902. delo čuvenog srpskog slikara Uroša Predića. Seat SUV Expert Tour završio je u prijatnom ambijentu vinarije Deurić u Maloj Remeti.

Autor: Aleksandar Uglješić

Izvor: www.dmotion.rs

Pogledajte još i: