Predstavljen Fiat 500L Living, u Kragujevca

Fiat predstavlja 500L Living, novi model koji svoju svetsku premijeru ima 4. jula, na sedmu godišnjicu postanka porodice modela „500“. Razvoj ove ikone je započet 2007. godine, a ovaj novi automobil je stvoren za uživanje u životu punim plućima, to je automobil koji se direktno obraća različitoj publici koja obraća pažnju na nove funkcije i koja traži ravnotežu između funkcionalnosti i dizajna, kako bi stvorili prostor za svoja mnoga interesovanja i predviđenu upotrebu bez pristajanja na kompromis kada je u pitanju stil.

Novi magično praktičan karavan iz Fiat-a poseduje šarm modela 500, agilnost gradskog automobila, kompaktan je kao automobil srednje veličine, udoban i sadržajan kao karavan ili limuzina iz C segmenta, poseduje prostor i raznovrstan  je kao MPV vozilo. Sve ovo su sastojci nove koncepcije automobila, koji nije zasnovan samo na tehničkim specifikacijama, već pre svega na tome kako ga doživljavaju u realnom životu: „životni prostor“ koji određuje njegovo ime (Living) tako preuzima primat u ovom automobilu.

500L Living model je stoga savršen spoj efikasne upotrebe prostora i nepogrešivog „made in Fiat“ dizajna. Sa dodatnim trećim redom sedišta, novi automobil je najkompaktnije MPV vozlilo sa 5+2 sedišta u svom segmentu: dugačak je 435 cm, 178 cm je širok a 167 cm visok. Pored toga, uprkos tome što je 20 cm kraći od karavana iz C segmenta, Fiat 500L Living obezbeđuje izuzetne vrednosti u pogledu udobnosti, prostora i nosivosti, što je i dokazano zapreminom od 638 dm3.

Ovaj novi model stoga zauzima svoju poziciju kao prvi automobil za čitavu porodicu koji se obraća kupcima, ima sposobnost da pridobije kako muškarce, zahvaljujući svojim karakteristikama funkcionalnosti i efikasnosti, tako i žene zbog njegove lepote, inteligencije i stila. A sigurno će se svideti i deci: u njihovim očima će biti privlačno ogroman. Ukratko, Fiat 500L Living model je superlativan izraz Fiatove karakteristične ingenioznosti u stvaranju vozila koja svakodnevni život čine jednostavnijim, ali i zabavnijim u isto vreme.

Na lansiranju, Fiat 500L Living će biti opremljen sa dva benzinska motora – 1.4 16V sa 95 ks i 0.9 TwinAir Turbo sa 105 ks – kao i sa dva turbo dizel motora: 1.6 MultiJet II sa 105 ks i 1.3 MultiJet II sa 85 ks, a ovaj drugi dolazi i sa automatskim sistemom prenosa.

Ova linija uključuje i dve konfiguracije (Pop Star i Lounge), obe sa 5 i 7 sedišta, 19 boja karoserije (uključujući i 11 kombinacija sa dve nijanse) i 6 setova opreme u unutrašnjosti, 15 različitih tipova alu-felni i radkapni: sveukupno , moguće su 282 kombinacije. Štaviše, novi Fiat 500L nudi opremu dostojnu višeg segmenta, što je i demonstrirano novim kožnim enterijerom, integrisanim navigacionim sistemom i zadnjom kamerom za pomoć pri manevrisanju prilikom kretanja u rikverc.

Fiat 500L Living će se proizvoditi u novoj srpskoj fabrici u Kragujevcu, dok će početak primanja porudžbina biti u julu u Italiji, a nakon toga će se proširiti i u ostale zemlje u Evropi.


 

 

Pogledajte još i: